Nieuwe editie van ‘Samen Muziek Maken Geblazen’

STEENBERGEN – Vrijdagmiddag 5 april organiseren de gezamenlijke muziekverenigingen uit de gemeente Steenbergen de muzikale happening ‘Samen Muziek Maken Geblazen’. Dit is meteen de afsluiting van een jaarlijks project over blaasmuziek voor de groepen vijf van alle basisscholen binnen de gemeente Steenbergen.

Inmiddels zetten de muziekverenigingen Amicitia, Volharding Steenbergen, Semper Crescendo, Volharding Dinteloord en St Caecilia zich voor de negentiende maal in voor ‘Samen Muziek Maken Geblazen’. Bij dit project willen de verenigingen alle leerlingen uit groep 5 kennis laten maken met harmonie- en fanfaremuziek. In 2009 werd gestart met het uitbrengen van een projectboek waarin op speelse en educatieve wijze wordt uitgelegd hoe muziek is ontstaan en hoe individueel en gezamenlijk muziek kan worden gemaakt.

Muzikaal festijn

Vrijdagmiddag 5 april wordt om 14:00 uur de muzikale aftrap gegeven voor het festijn. Onder leiding van Walter Siol speelt dan een ad-hoc-orkest met leden van alle harmonieorkesten uit de gemeente Steenbergen. Dan worden de liedjes uit het projectboek ten gehore gebracht. De kinderen in het publiek doen zelf ook actief mee aan het concert. Daarna wordt het spel ‘Ren je Rot’ gespeeld, waarin de zaken uit het projectboek zijn verwerkt. Voor de school met de hoogste score is een wisselbeker beschikbaar.