Nieuwe beheerder Cromwiel streeft naar kwaliteit, service en efficiënter gebruik

STEENBERGEN – Hydra Sportbeheer heeft met ingang van 1 januari jongstleden de exploitatie van ’t Cromwiel overgenomen van de gemeente, die het ontmoetingscentrum en de sporthal door middel van een aanbestedingsprocedure heeft geprivatiseerd. Op woensdag 21 januari vanaf half acht is er voor alle gebruikers een informatie- en kennismakingsbijeenkomst in het gemeenschapshuis.

,,In overleg met alle gebruikers willen we graag zoveel mogelijk op dezelfde voet verder, waarbij de dienstverlening op een voor iedereen acceptabel niveau moet liggen. Wij zijn een klantvriendelijk en servicegericht bedrijf, maar willen ook graag wat verdienen, dus gaan we kijken hoe dit gebouw nog efficiënter kan worden benut,’’ zo vertelt directeur John van den Boom van Hydra Sportbeheer desgevraagd.

‘Klant is koning, mits ’ie zich ook zo gedraagt’

De Valkenswaardse onderneming beheert een vijftiental accommodaties (zwembaden, sporthallen en multifunctionele centra). Van den Boom wil het karakter van het gemeenschapshuis behouden. ,,Want de naam zegt het al: deze voorziening is door de gemeenschap mogelijk gemaakt. En de klant is bij ons koning, zolang ’ie zich ook als zodanig gedraagt.’’

Vertrouwd gezicht

De aanbesteding trok volgens Van den Boom de aandacht van Hydra Sportbeheer, simpelweg ‘omdat ’t Cromwiel een leuk gebouw is, op een leuke plek, en het past binnen ons beleid om zulke accommodaties te exploiteren’. ,,Ik denk dat wij het hier nog leuker kunnen maken en zoals gezegd zullen eventuele veranderingen altijd zoveel mogelijk in overleg gaan met de verenigingen en andere gebruikers.’’

,,De gebruikers verdienen een goede kwaliteit,’’ vindt Van den Boom, die Linda Timmermans-Deurwater – voor vrijwel alle bezoekers van ’t Cromwiel een vertrouwd gezicht – heeft aangesteld als bedrijfsleidster.

Ardon wilde uitbreiden met bowling en indoorspeeltuin

Weliswaar gesterkt door de vele steunbetuigingen en bedankjes die hij na zijn vertrek in ontvangst mocht nemen vanuit de gemeenschap, heeft Stephan Ardon met pijn in het hart de sleutel uit handen gegeven van ’t Cromwiel, waar bij namens de gemeente drie jaar lang interim-beheerder van was. Dolgraag zou hij de exploitatie hebben overgenomen, maar zijn plannen werden in het aanbestedingsproces, tot zijn stomme verbazing, ongeldig verklaard.

‘Hoop dat het hart niet uit ’t Cromwiel gaat’

Ardon wilde een leisure-gedeelte toevoegen aan de accommodatie, met bowlingbanen, UV golf en een indoorspeeltuin. Op die manier verwachtte hij het complex rendabeler te kunnen maken, zodat daarnaast de functie van gemeenschapshuis in tact kon blijven, met zo ruim mogelijke openingstijden en aantrekkelijke tarieven voor de gebruikers.

Nu vreest hij dat het sociale karakter juist verloren zal gaan. ,,Ik hoop voor de verenigingen dat Hydra Sportbeheer het hart niet uit ’t Cromwiel zal halen, maar vrees het ergste.’’