Nieuw-Vossemeerder in de finale ‘Topcoach van het Jaar’

NIEUW-VOSSEMEER – Vandaag, woensdag 4 november, wordt bekend of Kees Potappel uit Nieuw-Vossemeer de beste praktijk- en leerlingenbegeleider wordt van Nederland. Hij is een van de 21 finalisten die uit ruim 700 kandidaten is geselecteerd. De Finale vindt plaats via een interactieve livestream vanuit de Utrechtse jaarbeurs.

Er worden drie winnaars bekend gemaakt in de categorieën Opleidingsbedrijf, MKB en Grootbedrijf. De praktijk- en leerlingenbegeleiders begeleiden leerlingen die van het installatie vak hun beroep willen maken.

Kees Potappel

Kees Potappel zit al bijna 38 jaar in het installatie vak. Hij heeft bij DNWG Infra permanent een of twee leerlingen onder zijn vleugels. Kovad Mohammad is één van hen. Hij ervaart zijn leermeester als familie. “Kees is als een oudere broer voor mij. Het is fijn om van hem te leren. Hij let op me en geeft me veel verantwoordelijkheid.”

Online finale

De juryleden komen samen in de Utrechtse Jaarbeurs. In verband met de RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus vindt het programma voor de finalisten voornamelijk in een interactieve, online omgeving plaats. De finalisten en belangstellenden kunnen het programma via een live-stream  vanmiddag vanaf 15:30 uur te volgen.

De drie winnaars van de TopCoach van het Jaar verkiezing 2020 krijgen een beker en een geldprijs van elk 2.500 euro die ze mogen inzetten voor hun begeleidingswerk.