MUZA, een feest vol hoogtepunten

DINTELOORD – Drie dagen muziek, drie dagen feest. Elk avond een plein vol feestende mensen. Dat is een korte samenvatting van MUZA 2019. Voor één keer op het Raadhuisplein, volgend jaar weer terug naar de vertrouwde stek aan de haven.

Regenbuien of niet, het feest gaat door

De vooruitzichten waren niet best. Veel regen, lage temperatuur en kans op onweer. Menig organisatie zou met de handen in het haar zitten. Bij MUZA niet, daar werden geen extra maatregelen genomen. Dat bleek ook niet nodig. “Het was echt bijzonder” vertelt Melchior van Slobbe, bestuurslid én presentator tijdens MUZA. “Vrijdagavond kwamen er een paar flinke buien over. Het publiek ging niet schuilen, ze bleven meedoen, ook al regenden ze helemaal nat. Voor de artiesten is dat prachtig, maar voor ons als organisatie ook. Dan is het gezellig, dan is het goed.” Het was ook weer een geslaagd feest. Drie dagen was het plein vol. Drie dagen genoot het publiek van de verschillende optredens. “We zijn erg blij dat we dit jaar op het Raadhuisplein terecht konden. We hebben prima afspraken kunnen maken met de ondernemers, want vergeet niet, we hebben de helft van het parkeerterrein een week afgesloten! Licht Pieter Vlaming, voorzitter van MUZA , toe. “Maar volgend jaar zijn we weer terug op onze vertrouwde stek. Daar veroorzaken we minder overlast, kan het dagelijkse leven gewoon door gaan. Want MUZA is een dorpsfeest, een gezellig feest voor iedereen.”

Lekke Band of gekke band?

Zaterdagavond werd het tegen half tien weer druk op het Raadhuisplein. De laatste avond beloofde een spektakel te worden. Hoofd-act was een optreden van  Lekke Band. De organisatie had geen woord te veel gezegd. Binnen enkele minuten werd er gedanst, meegezongen en vooral gelachen. Want Lekke Band is een gekke band. Verkleedpartijen, pruiken en interactie met het publiek. Oud en jong deed mee. Het feest was compleet. Aan het einde van de avond, het einde van MUZA 2019 werd het publiek getrakteerd op een verrassingsoptreden. Aangekondigd door Mathijs Pluijgers kwam Melchior van Slobbe het podium op. Een lege krat bier in de hand. Iedereen vroeg zich af wat er nu weer ging gebeuren. Melchior nam plaats, op de krat, achter de piano. Als afsluiter speelde hij de Introtune van MUZA, het feest was afgelopen.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl