MJW De Klup gokt dat het een lieve lust is

WELBERG – Het is inmiddels de 22e marathon op rij die De Klup jaarlijks organiseert. Leider Bo van Loenhout heeft ze allemaal meegemaakt. Met de andere leden van de Klupleiding en de deelnemende kinderen is het vanavond en vannacht letterlijk gokken geblazen, want het thema van deze marathon is immers ‘Las Vegas’. En allemaal gokken ze er bij De Klup op dat ze het tot morgenochtend 12:00 uur weten vol te houden.

Aan de activiteiten zal het niet liggen. Nadat de Kluppers flink hebben geknutseld aan eigen gemaakte kluizen – hierin zijn de fiches die vanavond en vannacht worden gewonnen hopelijk veilig – staat de volgende activiteit op het programma. Een speurtocht door het Welbergse, zorgt voor een frisse neus.

En straks terug op het honk achter De Vaert nemen de kinderen deel aan een lange reeks van spelletjes, waaronder het wakker houdende 'Ren je Rot'. Ook populair is het ‘Rode Draad Spel’ waarbij telkens een groep aan de slag moet tijdens de bouw van een heus kaartenhuis.

Hamburgers

Naast Bo van Loenhout wordt de Klupleiding gevormd door Barbara en Sander Vroombout, Louis Dogge, Pepijn van der Wegen, Lieke Bos en Bieke Feytel. Met de ondersteuning van diverse ouders en de diverse gokactiviteiten is de inzet dat ze allemaal de nacht goed doorkomen. Rond middernacht komt Sardonos smakelijke hamburgers brengen. Dat gecombineerd met broodjes van Bakhuys zal de overgang naar de donkere nacht zeker vergemakkelijken.

’s Ochtends zorgt het ontbijt – dankzij sponsoring van de bakkers Van Broekhoven en Ton van Hees en Albert Heijn Achterberg – dat nachtbrakers op krachten zullen komen. Tussendoor zullen de drankjes van Drankenhandel Veraart zeker smaken. En als de marathon wordt doorstaan, ontvangen de deelnemers een goody bag met presentjes van Shouby, Marskramer, Karwei, ’t Rijks en boekhandel Vermeulen. Dat wordt een prima afsluiting.

Vrijwilligers en leden zeer welkom

MJW De Klup is op zoek naar aanvulling van het aantal vrijwilligers. Ook nieuwe leden zijn zeer welkom. Klup bijeenkomsten zijn op maandag tussen 18:30 en 20:00 uur, op vrijdag tussen 15:30 en 17:00 uur en voor de meiden van het voortgezet onderwijs eens per veertien dagen op vrijdag tussen 18:30 en 22:00 uur. Ook is er een volwassen dames groep die op vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur bijeenkomt.

Wie belangstelling heeft voor een lidmaatschap of wie zich als vrijwilliger wil inzetten wordt gevraagd om dit per mailtje aan te geven. Dit kan worden gestuurd naar: mjwdeklup@live.nl.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl