Afbeelding
donderdag 8 juni 2017, 18:43

Meisjesteam Maria Reginaschool naar landelijke finale Schoolvoetbal

(Door Con de Groot)

Woensdagmiddag 7 juni mocht het meisjesteam van basisschool Maria Regina op een winderig sportpark Balestein in Zwijndrecht de districtsfinale spelen. Als voetbalkampioen van de gemeente Steenbergen én van de regio West-Brabant/Tholen ging het team vol vertrouwen naar dit toernooi om zicht te meten met de andere kampioenen van het district Zuidwest - Nederland. Het meisjesteam speelde wederom voetbal van een  hoog niveau. Zeg gerust maar van Champions League-niveau. Alle regiokampioenen maakten tegen de Steenbergse voetbalsters geen schijn van kans.

In de poulefase werd, met 7 – 0, allereerst gemakkelijk gewonnen van basisschool Het Vlot uit Vlissingen, daarna werd in de spannendste wedstrijd tegen bs. Vorsenpoel uit Boxtel met 2 – 1 gezegevierd en tenslotte waren ‘de Blauwwitjes’ met 4 – 0 te sterk voor de meisjes van bs. De Toermalijn uit Zwijndrecht.

Ook de sterkste in de finale

In de finale van het toernooi werd gespeeld tegen de winnaar van de andere poule nl. basisschool Pontus uit Etten – Leur. Oók in deze wedstrijd kregen de talrijk opgekomen supporters weer de mooiste aanvalscombinaties te zien en werd de finale met 4 – 0 winnend afgesloten. Vier wedstrijden, vier zeges, doelcijfers 17 goals voor en slechts 1 goal tegen. Een - nu al - unieke prestatie!

En nu naar de landelijke finale

Dit bijzonder sterke meisjesteam - bestaande uit Nada Hector, Nina Vermaat, Kayleigh Lucassen, Tessa van Hassel, Kiki Heshof, Jinx Langenberg, Tess v.d Wegen, Fenna v.d. Kasteele, Daphne Spruyt (deze dag afwezig) en de coaches Marlous Mol en Con de Groot - heeft zich met dit kampioenschap geplaatst voor de Landelijke Finale van het Schoolvoetbal. Deze  wordt op woensdag 21 juni gespeeld op de KNVB Campus in Zeist. Voetbalsters en supporters zullen gezamenlijk per bus afreizen om er nogmaals een hele mooie dag van te maken.