Meer ruimte voor dagbesteding dankzij nieuwbouw SDW

STEENBERGEN – De nieuwbouw van SDW op Buiten de Veste wordt een complex van twee en drie etages dat aan het Fort en de Oosthavendijk komt te staan, twee groepswoningen voor elk acht personen en zestien appartementen telt, en ook beduidend meer ruimte biedt aan dagbestedingsactiviteiten voor zowel eigen bewoners van SDW als cliënten van aanverwante organisaties, zoals stichting tanteLouise-Vivensis.

SDW heeft momenteel twee woonlocaties in Steenbergen, aan de Vestinghlaan en de Oostdam. De 32 bewoners daarvan verhuizen normaal gesproken in de zomer van 2015 naar het nieuwe onderkomen, waarvoor begin volgend jaar eerst nog wel het bestemmingsplan aangepast dient te worden. Naar verwachting gaat de bouw in de zomer van 2014 van start, aldus unitleider Tjitske Pronk.

Maandagavond hield de gemeente Steenbergen een inloopavond over de plannen, bedoeld voor direct omwonenden. Pas als hun reacties in het voorlopige ontwerp zijn verwerkt, worden de tekeningen openbaar gemaakt.

Vooralsnog is het in ieder geval de bedoeling dat het gebouw aan de zijde van het Fort twee etages krijgt en aan de kant van de Oosthavendijk drie etages hoog wordt. Dat laatste valt echter niet zozeer op, aangezien de bouwlocatie lager ligt dan de dijk.

Niet alleen in het nieuwe wooncomplex, maar ook in ontmoetingscentrum ’t Cromwiel wil SDW – zo snel mogelijk – meer dagbestedingsactiviteiten gaan aanbieden, voornamelijk ten bate van mensen met een beperking. Op dit gebied zijn in Steenbergen thans nauwelijks mogelijkheden.