Maria Theresia van Dijk-van Wijk, bewoonster Hof van Nassau

[ Inwoners van de gemeente Steenbergen geven hun persoonlijke reactie op de coronacrisis die onze gemeenschap treft ].

Met haar 94 lentes (in april 95) behoort mevrouw Van Dijk tot de zogenaamde ‘kwetsbare doelgroep’. Zij laat zich echter niet bang maken en geniet van de dingen die nog wel kunnen. “Het is gelukkig al dagen mooi weer. Dan ga ik lekker naar het binnenpleintje om een boek te lezen. Voor de rest is het natuurlijk wel saai. We kunnen niet even een blokje om, we krijgen geen bezoek. Ik ga ook niet naar de brasserie voor een kopje koffie, want dat risico vind ik te groot. Ik ben niet bang, maar ik zoek het ook niet op.”
In de groepswoning is het gezellig en doet het personeel er volgens haar alles aan om het zo leuk mogelijk te maken. “Bij de bewoners in onze woning werkt het brein nog prima. Het grootste deel van de bewoners in het Hof van Nassau is echter dementerend en die begrijpen het niet zo goed. Dat is triest om te zien.”
Gedurende de dag volgt mevrouw Van Dijk het nieuws op de voet. “Ik wil het allemaal weten.” Het nieuws dat Koningin Máxima deze week tanteLouise spontaan opbelde om bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken, had haar nog niet bereikt. “Wat ontzettend leuk dat zij dat doet!,” reageert mevrouw Van Dijk enthousiast.