Maria Regina grote winnaar Scholenvoetbaltoernooi

DINTELOORD – Zowel de meiden als de jongens van de Maria Reginaschool zijn op de eerste plek geëindigd bij het AH Scholenvoetbaltoernooi dat woensdagmiddag werd gehouden. Op de velden van VV Prinsenland in Dinteloord kwamen teams van alle scholen uit de gemeente Steenbergen samen om tegen elkaar te strijden.

“Dit is altijd een van de leukste activiteiten van het jaar”, zegt Lieke van Dongen, sportcoach van de gemeente Steenbergen. “Een hoop gezelligheid en een gezonde competitiestrijd tussen de scholen.” Dat bleek wel tijdens de wedstrijden waar door de kinderen fanatiek werd gevoetbald, aangemoedigd door ouders aan de zijlijn. De wedstrijden werden voor het eerst gespeeld volgens de nieuwe regels van de KNVB voor pupillen. Het was acht tegen acht, op een aangepast half veld. Bij de meiden was het nog een spannende strijd om de eerste plek, maar Maria Regina versloeg de Pius X op doelsaldo. De derde plaats was voor de Groen van Prinstererschool. Bij de jongens eindigde de Gummarus op de derde plek. De top was helemaal gereserveerd voor de Maria Regina: team 2 op de tweede plek en team 1 dus op de toepasselijke eerste plaats. 

Regiofinale

De nummers 1 t/m 3 ontvingen uit handen van sportcoach Ivo Boluyt een beker. Voor alle deelnemende kinderen was er een vaantje. Ook stond er tijdens het toernooi fruit en water voor de voetbaljeugd klaar, in het kader van ‘Ik eet het beter’. De meiden en jongens van de Maria Regina mogen op 15 mei hun eer gaan verdedigen tijdens de regiofinale in Roosendaal. 

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl