Lions Club vervult wens voor assistentiehond

STEENBERGEN – Lions Club Steenbergen e.o. heeft met medewerking van Stichting Lions Quest Nederland een bijdrage van maar liefst van 3500 euro gegeven aan de Stichting Assistentiehond Nederland. Hiermee werd een wens vervuld van de Kruislandse Marianne van den Bosch. Haar meervoudig gehandicapte zoon Yann zou niet meer zonder zijn epilepsiehond Nicky kunnen.

Stichting Assistentiehond Nederland leidt allerlei soorten honden op, met name om jongeren met een zware handicap te ondersteunen in hun dagelijks leven. Zo is Nicky getraind om de epilepsie-aanvallen van zijn baasje draaglijk(er) te maken.

Voor moeder Marianne reden om de Lions, via het wensboomproject,  te attenderen op het goede werk van de Stichting Assistentiehond Nederland. De serviceclub wendde zich vervolgens tot de Stichting Lions Quest Nederland, die hoofdzakelijk het stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen nastreeft.

Samen kwamen de organisaties dus tot een aanzienlijk geldbedrag van 3500 euro. De ‘vette cheque’ werd door onder anderen Ingrid Vrakking van Stichting Assistentiehond Nederland logischerwijs in dank aanvaard.

Voor meer informatie: http://www.assistentiehond.nl