Leuttrappers krijgen loon naar werken in het Strienedurpke

DE HEEN – Met man en macht hadden de leden van BC De Leuttrappers uit Dinteloord vannacht doorgewerkt om de schade aan hun carnavalswagen, die gisteren werd opgelopen bij de optocht in Wouwse Plantage, te herstellen. Vandaag kon de bouwclub weer in volle bloei de boer op en werd de eerste prijs gewonnen bij de grote wagens in de optocht van De Heen.

De macht over het Strienedurpke was voor aanvang van de leutstoet door wethouder Petra Lepolder overgedragen aan Prins Strienius V.

Hij had uiteraard zowel zijn grote gevolg als het jeugdgevolg meegenomen, om De Heen in volle bloei te komen zetten en bedankte de leden van de organisatie voor hun nimmer aflatende inzet, waardoor het carnavalsfeest in de kleinste kern van de gemeente Steenbergen nu al voor de 53ste keer werd gevierd.

,,Dan is het over twee jaar dus helemaal groot feest,’’ bedacht wethouder Lepolder zich, eerlijk bekennend dat ze niet zo bekend is met de ins en outs van carnaval, ‘maar ik wens jullie allemaal natuurlijk een heel leutig feest’, zo sprak de Dinteloordse bij de sleuteloverdracht.

Na dit officiële moment trok de optocht vanaf de Heensedijk door de Dorpsweg, waar het door de aanhoudende regen minder druk was dan gebruikelijk. Ook enkele wagens bleven als gevolg van de slechte weersomstandigheden weg, om eventuele schade aan hun van papier maché gemaakte creaties te voorkomen.

De zestien overgebleven deelnemers lieten zich daarentegen van hun beste kant zien aan het publiek, dat wél de moeite had genomen om naar het Strienedurpke te komen. Na afloop reikte Prins Strienius V in de ‘feestloods’ van de familie Van Trier de prijzen uit.

Uitslagen

Enkelingen: 1. Corine Arkenbout, 2. Roan Bimmel. Paren: 1. Lea Davelaar, 2. Syring en Azcalia, 3. Jan van Trier & Mika Kramer. Kleine groepen: 1. De dames van de leut, 2. BC Deen jr. Grote groepen: 1. BenD’1, 2. Wijkbend De Drie Kwartjes. Kleine wagens: 1. BC D’n Peekes, 2. De leutige leutjes. Grote wagens: 1. BC De Leuttrappers, 2. BC d’Òògte, 3. BC PZN, 4. BC Vor Mekaor, 5. KPJ Steenbergen.

Foto's Linda Meijer©KijkopSteenbergen.nl