Leerlingen Nieuwe Veste plantten bomen op ‘Boomfeestdag’

STEENBERGEN – Woensdagochtend zijn in Dinteloord en in Steenbergen bomen geplant in het kader van de nationale ‘Boomfeestdag’. In Steenbergen gebeurde dat door leerlingen van De Nieuwe Veste, in Dinteloord kwamen leerlingen van de Groen van Prinstererschool in actie.

De leerlingen van De Nieuwe Veste werden door wethouder Cors Zijlmans ontvangen op de Oranjewal. Langs het wandelpad dat naast het water van de Middenwal loopt zouden 15 bomen worden geplant. Vanwege de natte omstandigheden kon het graafkraantje echter niet overal bij en werd het aantal bomen dat de leerlingen moesten planten beperkt tot 9. De rest volgt in een later stadium.
Wethouder Zijlmans legde de jonge planters het belang van bomen uit. Naast het produceren van zuurstof zorgen bomen ook voor schaduw, zijn ze een schuilplaats voor vogels en insecten en geven ze vooral ook een prettig omgevingsbeeld.

Voor de Oranjewal is gekozen voor meerstammige bomen. Ze hebben moeilijke latijnse namen, maar vertaald gaat het hier om de berk, de schijn iep en de treurwilg. Giel van de Boom, de werkvoorbereider van de afdeling beheer had het plantprojectje bij de Oranjewal voorbereid en met de hulp van deskundige medewerkers van de plantsoenendienst ging het planten voorspoedig. Dit keer werden in de plantgrond ook een aantal regenwormen uitgezet, die meteen aan de slag konden.