Leerlingen Nieuwe Veste genoten alle honderd van een stevig ontbijt

STEENBERGEN – De leerlingen van basisschool De Nieuwe Veste genoten gisteren van een smakelijk begin van de dag. Met z’n allen kwamen ze bij elkaar in de aula voor het Nationale Schoolontbijt. ‘Met z’n allen’ is in het geval van De Nieuwe Veste met alle honderd leerlingen die de school sinds 1 oktober van dit jaar telt. Dat is een nieuw record dat ook gevierd werd met een cadeautje. Alle kinderen kregen namelijk een blikje mee naar huis met daarin zonnebloemzaad, als symbool voor de voortdurende groei en bloei van de school.


Hoewel de hele week in het teken staat van het Nationale Schoolontbijt, was met name afgelopen woensdag ook de dag van de staking in het onderwijs. “Als Nieuwe Veste hebben we besloten daar niet aan mee te doen,” aldus directeur Anne van Loon. “We staan als school juist voor een continu aanbod van onderwijs en daarin past een staking niet. We hebben de ouders dat laten weten en de hoop uitgesproken dat we op hun medewerking mogen lenen wanneer de nood aan de man is. Bijvoorbeeld door ziekte van een leerkracht.”

Matze met appelstroop


De kids vonden het allemaal prima en genoten in pyjama en ‘onesie’ van smakelijke broodjes die dik belegd waren met kaas, of vruchtenhagel. Ook de volkoren matze met appelstroop was favoriet. Wethouder Esther Prent mocht namens de gemeente Steenbergen een hapje mee-eten. Zij hield de kinderen het belang van een gezond begin van de dag voor. “Ik had vroeger ook helemaal geen zin om ’s ochtends een boterham te eten, maar ik ben toch blij dat ik het altijd gedaan heb.”

Tekst en foto’s: Dasja Abresch