Leerlingen basisschool Merijntje liepen voor Unicef

NIEUW-VOSSEMEER – De sponsorloop waaraan de kinderen van Merijntje – peuters, kinderopvang en leerlingen van de basisschool – afgelopen vrijdag enthousiast deelnamen heeft een bedrag van 1580 euro opgeleverd. Een deel daarvan werd geschonken aan de regionale afdeling van Unicef, de rest van de opbrengst gaat naar stichting Fancyfair of wordt besteed aan activiteiten voor de kinderen op de school zelf.

De organisatie van de sponsor loop lag in handen van de ouderenvereniging in samenwerking met de leerkrachten van Merijntje. Nadat de spieren van de deelnemertjes tijdens de warming up op de juiste temperatuur waren gebracht, gaf juf Cynthia het startsein voor de sponsorloop. Daarbij zorgden de leerlingen van de groepen 7 en 8 ervoor dat de allerkleinste deelnemers aan de loop het traject veilig konden afleggen. Voorafgaand aan de sponsorloop waren de kinderen langs de deuren van de inwoners van Nieuw-Vossemeer gegaan en hadden ze bij familie en kennissen om support voor de loop gevraagd. De opbrengst zou immers bestemd worden voor goede doelen.

Mooie opbrengst

Zo was de totale opbrengst van de sponsorloop maar liefst 1580,19 euro, een bedrag dat aan drie doelen werd besteed. Zo ontving voorzitter Wil Goderie van de regionale Unicef afdeling een bedrag van 474,06 euro. Hiermee kan Unicef 50 schooltassen vullen met materialen, waardoor kinderen weer naar school kunnen. De resterende opbrengst gaat naar de Vosmeerse Fancyfair en wordt gebruikt voor de organisatie van eigen schoolse activiteiten. Het spreekt vanzelf dat de organisatoren van de sponsorloop blij zijn met het fraaie resultaat. Ze bedanken daarom alle sponsoren, maar ook de vrijwilligers van de ouderenraad én familie Van Boven van harte voor hun medewerking aan deze succesvolle activiteit.