Lattentrappers zijn aan hun 24-uurstoernooi begonnen

DINTELOORD – Ze begonnen rond de kerst in 2010 als een vriendenclubje aan de bar in de Buitelstee, kozen voor de naam Lattentrappers en groeiden uit tot een vereniging van toch een aardig formaat met nu zo’n 50 leden. Een actieve vereniging, die jaarlijks goed is voor tal van leuke activiteiten met steevast op zondag een pot zaalvoetballen. En nu – voor de zesde keer – een monstertoernooi voor het goede doel dat maar liefst 24 uur duurt. Officieel om 20:00 uur deze avond geopend door wethouder Cors Zijlmans met vooraf een bemoedigend woord van steun en toeverlaat Hans Bolluijt. Morgenavond – zaterdagavond – wordt het toernooi op het zelfde uur beëindigd.

”Het blijft een uitdaging, hoewel de beginjaren wel heel zwaar waren. Toen speelden we met 24 man en moesten toch ieder uur aan de bak. Ook nu met een ploeg van 35 voetballers is het pittig hoor, ieder uur achter de bal en dat 24 uur non-stop. Een super leuk toernooi, maar ook een complete uitputtingsslag”, zo licht voorzitter Sebastiaan Vlamings van fc De Lattentrappers toe. ”En we voetballen niet alleen, maar hebben nog een aantal andere activiteiten die er zeker voor zullen zorgen dat we ons niet vervelen”.

Gamen en Yoga

Naast de wedstrijden – telkens twee maal vijftig minuten – tegen 24 teams die veelal zijn samengesteld met enthousiaste sportievelingen uit Dinteloord en omgeving is er ook een E-hoek, waar gegamed kan worden. ”En dit jaar komen we de nacht ook door met het gamespel Rocket League, waar gevoetbald wordt met auto's. Dus ook dat gaat leuk worden”.

Morgenochtend tussen zes en acht komt Annemarie de Voogt van Studio Sohan naar de Buitelstee. Haar yogales moet de spiertjes ontspannen. Dat zal nodig zijn, want naast het voetbal worden de beentjes belast tijdens de ’silent disco’, waarbij de deelnemers vannacht hun muziek horen via de koptelefoon. ”We kunnen het de buurt hier natuurlijk niet aandoen wanneer we ’s nachts los zouden gaan in een normale disco. Dat bezorgt teveel overlast, vandaar deze bijzondere vorm”, vertelt Sebastiaan Vlamings.

Massage voor het goede doel

Morgen komt ook Semina uit Dinteloord langs om bezoekers en deelnemers te masseren. Dat gebeurt tegen betaling en ook deze opbrengst gaat naar het goede doel, net als de opbrengst van alle andere activiteiten. Dit jaar is gekozen voor EHBO Dinteloord, Lydia Testers die aan de Muskatlon for Compassion in Balie deelneemt en de opbrengst bestemd voor de gemeenschap daar en voor Zorgboerderij De Ruige Velden, die de ondersteuning goed kan gebruiken. ”We vragen ieder jaar aan organisaties om zich op te geven als bestemming voor onze opbrengst. Dit jaar kozen we echter zelf voor de EHBO. Want die vragen nooit om een bijdrage, terwijl ze altijd overal actief zijn en het geld goed kunnen gebruiken”.

Live via SLOS TV

Wie de ontwikkelingen tijdens deze 24-uurs-strijd van de Lattentrappers wil volgen kan afstemmen op SLOS TV, kanaal 41 van Ziggo. Want SLOS zendt live uit en krijgt daarbij de medewerking van Filmcollectief Steenbergen. In studio FCLT praten onder meer Jeoren Lijdens en Sebastiaan Vlamings de tijd vol en doen continu verslag van het evenement.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl