Koos Boluijt keert definitief niet meer terug bij CDA

STEENBERGEN – De leden van de Steenbergse CDA-afdeling hebben gisteravond de kandidatenlijst van hun partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar vastgesteld. Daarop keert Dinteloorder Koos Boluijt, die onlangs opstapte als fractievoorzitter, definitief niet meer terug.

Boluijt hield de deur na zijn vertrek op een kier en die is vervolgens door zowel de overgebleven fractieleden als het bestuur weer wagenwijd opengezet, aldus voorzitter Ewout van den Berg. Dat wil zeggen: voor de oud-wethouder was alsnog de zesde plek op de kieslijst beschikbaar.

Die positie vond hij echter veel te laag, zo bleek begin deze maand uit het feit dat Boluijt de CDA-fractie met onmiddellijke ingang de rug toekeerde.

,,Ik sta nog steeds achter deze beslissing en hoewel er nadien enkele goede gesprekken hebben plaatsgevonden, blijf ik bij mijn standpunt. Het is voor alle betrokkenen beter om het hierbij te laten.’’

Bij neerleggen

,,Ik had graag nog een raadsperiode het maatschappelijk belang van de gemeente Steenbergen gediend, maar dat is me jammer genoeg niet gegund. Daar moet je je  op een gegeven moment dan ook bij neerleggen en elkaar geen verdere schade toebrengen. Zoals eerder gezegd maak ik mijn politieke werkzaamheden tot aan de verkiezingen op 19 maart netjes af, als onafhankelijk raadslid.’’

Vanuit zijn functie als vice-raadsvoorzitter ligt de focus voor Boluijt hierbij op het onlangs ingezette coachingsproces van burgemeester Saskia Bolten en gemeentesecretaris Ans Leloux.

Kandidatenlijst

Conform de voordracht van het bestuur is zittend wethouder Cor van Geel (Nieuw-Vossemeer) tot lijsttrekker gekozen van het CDA. Stan Kint (Steenbergen) wordt de nieuwe ‘tweede man’. De huidige raadsleden Jeroen Weerdenburg (Nieuw-Vossemeer), Jurgen Huijbregts (Dinteloord) en Lian Korst (Steenbergen) staan op de plaatsen drie tot en met vijf.

Lindert Wijkhuijs (Dinteloord), Kees van Dijk (De Heen), voorzitter Ewout van den Berg (Steenbergen), Johan de Korver (Welberg) en René Ooms (Steenbergen) maken de ‘top tien’ compleet.

De oud-politici Harry van Elzakker, Sjaan Bierkens, Miel Rasenberg, Adrie Hommel en Mariette Onland-van Haaren fungeren als lijstduwers.