Koninklijk afscheid voor Hoofdbrandmeester

STEENBERGEN –Na 22 jaar als vrijwillig brandweerman de openbare veiligheid van Steenbergen te vuur en te zwaar beschermd te hebben, nam Rob Driessen zaterdagavond afscheid van de vrijwillige brandweer. Een afscheid waar met een gulle lach van werd genoten. Na jarenlang met veel plezier, inzet en enthousiasme het vak beoefend te hebben, bemerkte Driessen dat het vuur in hemzelf doofde. En dan is het tijd om te stoppen, besloot de Steenbergenaar tot spijt van zijn brandweercollega’s die hem met lede ogen zien vertrekken. Tweeëntwintig jaar brandweerdienst leverde Driessen vele mooie herinneringen, woorden van waardering én een koninklijke onderscheiding op.

Het was geen verrassing dat burgemeester Ruud van den Belt, gedecoreerd met ambtsketting, bijwoonde. Het is nu eenmaal gebruikelijk dat vrijwillige brandweermannen na twintig jaar dienst in aanmerking komen voor een koninklijke onderscheiding. Het maakte het moment waarop de burgervader aankondigde dat hij als majesteitelijk afgevaardigde een medaille op te spelden had, er echter niet minder speciaal op. Temeer omdat het de eerste onderscheiding was die hij uitreikte in zijn ambt als burgemeester van Steenbergen.

Sterke vrouw

Van den Belt, zelf vader van een vrijwillig brandweerman, sprak zijn respect uit voor Driessen en diens collega’s. “Het betekent nogal wat om bij nacht en ontij er op uit te moeten, om er altijd rekening mee te moeten houden dat je opgeroepen wordt. Nooit wetende wat je te wachten staat; een brand, een ernstig ongeval? Het is een bijzonder vak dat u vele jaren met volle inzet heeft uitgeoefend.”

Ook had hij woorden van dank, drie dikke zoenen en een bos bloemen voor Astrid, de “sterke vrouw achter de brandweerman”.

Vanuit de brandweerorganisatie overhandigde Berrie de Groot, commandant Brandweer Midden en West-Brabant, een legpenning voor bewezen diensten en de officiële brief met de ontslagpapieren voor Rob Driessen die zijn carrière afsluit als Hoofdbrandmeester.

Carnaval

Nadat de officiële plichtplegingen achter de rug waren, volgde naar traditioneel brandweerrecept een gezellige feestavond. Voor de oud-collega’s van Driessen en teamleider Ad Meeus een mooi moment om hem met de nodige ludieke acties in het zonnetje te zetten. Dit alles binnen het thema ‘Carnaval’ wat het echtpaar Driessen als praktiserend Bietboer en Meermin zeer aansprak. Als verrassing onderbrak de dweilband van het echtpaar ‘Ut Toeternietoe’ de carnavaleske verplichten bij het Vlaojestáámpersbal om een ode te brengen aan de vertrekkend brandweerman. Overigens zal Driessen zeker niet in een gat vallen nu het brandweerleven achter de rug is; als bestuurslid bij Voetbalvereniging Steenbergen liggen er nog voldoende uitdagingen op zijn weg.

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant