Komwei ‘overbewollekt’ door leutige asielzoekers

STEENBERGEN –  Voor Theo en Kitty van Straten uit Piershil is Strienestad in de loop der tijd echt hun tweede thuishaven geworden. Het muzikale stel werd halverwege de jaren negentig gevraagd om een avondje mee te spelen met de toenmalige dweilband ‘Wakke Manne’, waarbij Theo’s broer Marius actief was. Dankzij dezelfde familieconnectie kwamen ‘ome Theo’ en zijn wederhelft vervolgens bij wijkband de Driekwartjes van buurtvereniging ’t Drievierde terecht.

En daar, in het villapark, strijken de leutige asielzoekers sindsdien elk jaar neer voor het Strienestadse carnavalsfeest. De logeerpartij nam steeds ludiekere vormen aan. Zo bivakkeren Theo en Kitty dezer dagen op het grasveldje midden in de Komwei, die door hun toedoen wel een bietje ‘overbewollekt’ raakt. Heel hun hebben en houden hebben de kampeerliefhebbers uit de Hoeksche Waard opgepakt, om vijf dagen in Steenbergen te kunnen dweilen.

Ondanks de winterkou, sliepen de twee vannacht zelfs buiten, in een tentje. Terwijl Kitty in blijde verwachting van hun zesde wolk van een baby… ,,En ik ben een wolk in schaapskleren,’’ zegt Theo met een vette knipoog, om maar aan te geven dat het allemaal gekkigheid is. Aan het feit dat ze aan Strienestad hun hart hebben verloren, hoeft daarentegen niemand te twijfelen. ,,Carnaval hier is gewoon geweldig. Het dweilen over straat, waarbij je elk jaar iedereen die je kent weer tegenkomt en ook nieuwe mensen leert kennen: we zouden het voor geen goud willen missen!’’