Juwelier Broekhuis maakt zich op voor de toekomst

STEENBERGEN – Terwijl in de regio diverse juweliersbedrijven de deuren sluiten heeft Juwelier Broekhuis grote plannen voor de toekomst. Het in 1953 opgerichte bedrijf heeft in de regio, maar zelfs nationaal en internationaal, een uitstekende reputatie. Nadat zoon Dick het roer overnam van vader Adri, staan nu kinderen en schoonzoon klaar om dat zelfde te doen. Maar voor het zover is, komt er een grote verbouwing.

,,Als je net als ik, al meer dan 40 jaar je hart en ziel in jouw bedrijf steekt, dan komt er een moment dat je een beslissing moet nemen hoe je verder wilt met jouw onderneming. Ik heb het geluk dat ik deze beslissing kan maken met mijn kinderen en schoonzoon, de nieuwe generatie die klaar staat om het roer over te nemen,’’ vertelt Dick Broekhuis.

Verder uitbreiden en versterken

,,De vraag is dan of we op dezelfde voet doorgaan, of dat we het bedrijf nog verder uitbreiden en versterken. Wij kiezen voor het laatste. Opdat we als familiebedrijf nog jaren door kunnen en onze klanten de service en kwaliteit kunnen blijven bieden die ze van ons gewend zijn.’’

Metamorfose

,,Zoals de planning nu is, ondergaat ons juweliersbedrijf in 2017 een grote metamorfose. De juwelierszaak wordt volledig verbouwd en nog verder uitgebreid en in de Klokken- en Barometerspeciaalzaak kiezen we voor een nog verder doorgevoerde specialisatie in kwaliteit en ambacht.’’

Broekhuis begint eerst met een grote verbouwingsuitverkoop. Die is reeds bezig in de klokkenzaak en is tijdens de Jaarmarkt ook van start gegaan in de juwelierszaak. De volgende stap is het demonteren van het interieur van de juwelierszaak, om deze vervolgens tijdelijk op te bouwen in het voorste deel van de klokkenzaak.

Hoge kortingen

Het pand Grote Kerkstraat nummer 7 is inmiddels ingericht met horloges en sieraden waarop hoge kortingen worden gegeven. Korting is ook het sleutelwoord in de klokkenzaak, dus wat de firma Broekhuis betreft weten veel klanten de Broekhuiswinkels te vinden en genieten ze van al dat voordeel. Overigens worden in de juwelierszaak de merken steeds aangevuld met de nieuwste collecties, dus ook de klanten die hiervoor gaan, komen zeker aan hun trekken.

Foto: Het team van Juwelier Broekhuis: Wilma van Gastel, Thea Willems, Jacqueline Hanssens, Annemarie Bouwens, Kelly Bogaard, Dick Broekhuis, Kim Schraauwen, Rian Broekhuis en Paul Bogaard.