Jubilerende Fotoclub Steenbergen in de prijzen

STEENBERGEN – Evenals vorig jaar heeft Fotoclub Steenbergen  – die dit najaar haar 40-jarig bestaan viert – weer een aantal prijzen in de wacht weten te slepen bij het jaarlijkse fotofestival Benevisie; een internationale tentoonstelling voor amateurfotografen uit West-Brabant en het noorden van België waarvan de organisatie berust bij het Rayon West-Brabant van de Nederlandse Fotobond en de Koninklijke Antwerpse verbroedering van fotokringen.

Voordat het werk op de borden verschijnt, heeft er een strenge selectie plaatsgevonden, waarbij een Nederlandse jury de foto’s van de Belgische inzenders beoordeeld en andersom. Dit jaar stonden de juryleden voor de niet te onderschatten taak om 75 foto’s te kiezen uit meer dan 1600 inzendingen.

Grote eer

Het is voor de deelnemers dan ook al een grote eer om bij deze selectie te horen. Wanneer leden van fotoclubs in de prijzen vallen, mag zonder meer worden gesproken over een hoge clubkwaliteit. Fotoclub Steenbergen is dit keer aan de haal gegaan met twee prijzen, zes geaccepteerde foto’s in de categorie kleur en drie aanvaarde opnamen in de categorie zwartwit.

Ed Kil kreeg de derde prijs toebedeeld voor zijn kleurenfoto ‘Bahnhof’ en Will Gorissen behaalde de zesde prijs in dezelfde categorie met zijn foto ‘Gloppedalsura’, gemaakt in Noorwegen. Tot de selectie behoorden foto’s van de leden Piet Bout, Perry van Kempen, Ed Kil, Mariëlle de Kock, Jan Noorlander, Cor Kornips en Anton Flinkenflögel.

Jubileumexpositie

Een gedeelte van deze werken zal te bewonderen zijn op de overzichtstentoonstelling die de fotoclub op zondag 20 november verzorgt in de aula van de Gummarusschool, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging. Belangstellenden zijn dan van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom.

Fotowedstrijd

Op deze bijzondere expositie zal ook werk te zien zijn van leerlingen uit de groepen 8 van alle basisscholen in Steenbergen. De jubilerende fotoclub heeft voor deze jongeren een wedstrijd uitgeschreven met als onderwerp ‘Steenbergen’, zodat niemand ver van huis hoeft om een mooie foto te kunnen maken. Tijdens de jubileumtentoonstelling worden de winnaars van deze wedstrijd bekendgemaakt en worden de winnende foto’s vertoond in een audiovisuele serie.

Op zoek naar oud-leden

Fotoclub Steenbergen is met het oog op de viering van het 40-jarig bestaan ook nog op zoek naar oud-leden, niet alleen om de expositie te komen bezoeken, maar ook om ter gelegenheid daarvan een foto’s aan te leveren die ooit de panelen van de vereniging heeft gesierd. Aanmelden kan per e-mail via post@fotoclubsteenbergen.nl