Jonge Steenbergse rapper maakt clip over coronatijd

STEENBERGEN – De 17-jarige Bart Schouteren – artiestennaam ‘Nyx’ heeft een clip gemaakt met als titel ‘Lange Dagen’. Deze wordt a.s. zondag gelanceerd op SLOS TV en is vervolgens op Youtube te vinden. Aan de clip met rap verleende burgemeester Van den Belt zijn medewerking. De clip refereert aan de afgelopen coronatijd, die ook voor jongeren niet gemakkelijk is geweest.

De clip is gemaakt in samenwerking met Filmcollectief Steenbergen. Bart Schouteren is student mediavormgeving en oud-leerling van het Ravelijn. De rap ‘Lange Dagen’ is het eerste nummer dat de student heeft uitgebracht. Hij is blij met de medewerking van burgemeester Ruud van den Belt. ,,Ik vind het geweldig dat de burgemeester mij de kans heeft gegeven een clip te maken bij “Lange Dagen”. Hij speelt er zelfs een gastrol in. Ook de samenwerking met het Filmcollectief Steenbergen was super,” aldus de jonge rapper.

‘Pakkend nummer’

Ook Ruud van den Belt is enthousiast: “Lange Dagen is in mijn beleving een pakkend nummer met een lekkere vibe, die vanzelf blijft hangen. Belangrijkste is natuurlijk dat het de jeugd aanspreekt en dat onze jongeren zich zodoende gewaardeerd voelen. De onderliggende boodschap is wat je kunt bereiken door iets positiefs te doen en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Maar  ook dat we met z’n allen moeten volhouden, dan komt het met onze toekomst helemaal goed en daar heb ik alle vertrouwen in.”

Vanmiddag lancering

“Lange Dagen” wordt zondag 31 mei omstreeks 13.45 uur officieel gelanceerd op SLOS TV, aansluitend op de uitzending van de talkshow “Hilde” met opnieuw burgemeester Van den Belt. In dit programma, dat vanaf 13.00 uur op beide Pinksterdagen elk uur wordt herhaald, komt ook Bart Schouteren aan het woord.

Link naar de clip

Om de clip te delen, is deze vanaf zondagmiddag 13.30 uur te vinden op Youtube, en via Facebook en Instagram van gemeente Steenbergen.