Jong en oud geniet van roofvogelshow

WELBERG – Op het speelveld achter gemeenschapshuis De Vaert hebben vanochtend tientallen mensen genoten van een roofvogelshow. Het evenement was een traktatie van de Organisatie Voor Gehandicapten en Chronisch zieken (OVGC) ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan.

Al ruim voordat de show begon stelde het publiek zich op langs de rand van het speelveld om zo het beste zicht op de vogels te hebben. Naast de vogelshow werd ook een rommelmarkt gehouden en stond er een snackwagen voor ‘de inwendige mens’.

Behoefte

De OVGC bestond afgelopen juni 1 jaar, maar besloot tot na de zomervakantie te wachten met een feestje. De vereniging is opgericht door Jan Gorissen nadat de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie ter ziele ging. Inmiddels heeft Gorissen alweer een ledenaantal boven de 200. “Dat had ik niet gedacht, maar wel gehoopt. En het blijkt dat er nog veel behoefte aan zo’n vereniging is, want de leden komen uit heel Brabant”, vertelt Gorissen.

Ook het echtpaar de Koning uit Nieuw-Vossemeer, allebei 86 jaar, zit klaar voor de vogelshow. “We komen via de invalidenbond. Het is leuk dit soort dingen; je komt elkaar weer tegen”.

Neushoornvogel

De medewerkers van de roofvogelshow laten de bijzondere vogels af en aan vliegen, soms rakelings over het publiek heen. Zo is er Nelson, een Afrikaanse oehoe, maar er vliegen ook buizerds en gieren. De kinderen mogen meehelpen met de show. De 5-jarige Fleur van Kaam mocht ook een uil op haar arm vasthouden. “Ik hoopte al dat het zou gebeuren. Het was best wel zwaar”.

De neushoornvogel genaamd ‘Selfie’ vond het heerlijk om in het zonnetje te zitten op zijn stok. De Siberische oehoe genaamd ‘Jan’ is zo goed in het aanvliegen dat hij binnenkort ook mag helpen op bruiloften om de ringen al vliegend te komen brengen. Al met al een geslaagde festiviteit op de Welberg.

tekst en foto's: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl