JO17-1 wint ook Provincie Brabant Cup

STEENBERGEN – Als plaatsvervangend finalist – rksv Sarto kon niet deelnemen vanwege nacompetitieverplichtingen – nam Steenbergen JO17-1 het op zaterdag 3 juni op tegen 4e divisionist SC ’t Zand JO17-1. In Helmond werden de Tilburgers verslagen met 2-1, waardoor het team van scheidend hoofdtrainer Dennis van Schilt na de titel in de Eerste klasse en de Aalborg City Cup, nu zelfs de ‘triple’ pakt.

Na een vroeg vertrek reed de bus het team met supporters naar stadion de Braak in Helmond. Helaas vond de wedstrijd elders plaats. Op een veld van Helmondia vlak naast het stadion wist Steenbergen voor de rust de score te openen. Hier was het Thijs Zantboer die voor de 1-0 zorgde.

Winst

Na rust verdubbelde Rowin Kools deze voorsprong. Vlak voor tijd kwam SC ’t Zand terug tot 2-1 maar Steenbergen hield de voorsprong vast en wist na de overwinning op DESK (4-0) en het gelijke spel tegen Sarto opnieuw een krachtmeting met een 4e divisionist goed af te sluiten in de Provincie Brabant Cup. Het resultaat was de beker! Uiteraard is V.V. “Steenbergen” bijzonder trots op het team, dat ongelooflijk veel rek heeft laten zien en de komende jaren in de hoofdklasse (zowel JO17-1 als JO19-1) hiervan de vruchten zal kunnen gaan plukken.

(van de vv Steenbergen-correspondent)