Jan de Kock 80 jaar lid van FNV

STEENBERGEN – De 96-jarige Jan de Kock is vanmiddag door Charley Ramdas van het algemeen bestuur van de FNV gehuldigd omdat hij maar liefst 80 jaar lid is van de vakbond.

De heer De Kock sloot zich in 1936 aan bij de toenmalige NKV, één van de vakbonden waarmee de FNV later fuseerde. Hij werkte destijds in de landbouw. De laatste 22 jaar van zijn arbeidzame leven was hij in dienst van Akzo, oftewel de vroegere kunstzijdefabriek aan de Molenweg in Steenbergen. Ook na zijn pensionering, op 62-jarige leeftijd, bleef hij trouw aan de vakbond, waarvan hij in Nieuw-Vossemeer en een deel van Steenbergen ook zo’n 45 jaar bestuurslid is geweest.

De heer De Kock en zijn echtgenote hebben altijd op de Heense Molen gewoond, waar hij ook vijftig jaar lang beheerder was van de Centrale Volksbank. Drie maanden geleden verhuisde het echtpaar naar zorgcentrum Onze Stede in Steenbergen.

De jubilaris kreeg het boek ‘Solidaire Helden’ uitgereikt, dat vol staat met verhalen over mensen zoals hij, die al tachtig jaar of zelfs nog langer lid zijn van de FNV. ,,U hebt de basis van de vakbond mede helpen versterken en geknokt voor verworvenheden zoals de ww, het pensioen- en het sociale zekerheidsstelsel,’’ stelde de landelijke bestuurder bij de overhandiging van het geschenk, dat door de heer De Kock in dank werd aanvaard.