Jaarmarkt Steenbergen kabbelend van start gegaan

STEENBERGEN – De inmiddels 47e editie van Jaarmarkt Steenbergen ging deze middag van start. Het belooft weer een druk weekend te worden in het stadshart van Steenbergen. Die drukte concentreert zich voornamelijk op de zaterdag en vooral de zondag. Bij de kramen is er vrijdags geen sprake van grote drukte.

In de Gummaruskerk werd om 14:00 uur de kunstexpositie officieel geopend. Dat gebeurde door centrummanager Maikel Gijzen. Die maakt van de gelegenheid gebruik om “Ons Steenbergen, stad met een verhaal” onder de aandacht te brengen en meteen ook de nieuwe vlag te presenteren met daarop het nieuwe logo dat de identiteit van Steenbergen symboliseert.

De jaarmarkt is een van de verhalen die in Steenbergen verteld kan worden. De huidige jaarmarkt startte in 1972 tijdens het 700-jarig bestaan van de stad. Voor de jaarmarkt kende Steenbergen andere markten. Een ganzenmarkt of geitenmarkt bijvoorbeeld. De huidige jaarmarkt trekt duizenden bezoekers. Ook van de kunstexpositie mag verwacht worden dat deze de nodige belangstellenden zal trekken. Het is de vijfde op rij die Kunstforum Steenbergen tijdens de jaarmarkt in de Gummaruskerk organiseert. Zeven kunstenaars tonen hun werk. De expositie is gratis te bezoeken.

Foto’s Thomas Weezenbeek en Thiemen Vermeulen