iPhone gebruikers kunnen de KijkOp App al downloaden. Android gebruikers vanaf a.s. dinsdag

GEMEENTE STEENBERGEN – Het is zover: het succesvolle KijkopSteenbergen.nl heeft een aanvulling gekregen in de vorm van de gratis KijkOp App. Die maakt het mogelijk om nieuws en aanbod uit de buurt nu ook gemakkelijk via de smartphone te bekijken. De eerste versie is voor de iPhone gebruikers inmiddels te downloaden in de App Store, Androidgebruikers kunnen de app vanaf aanstaande dinsdag 21 maart op hun smartphone installeren.

Lokaal nieuws en aanbod overzichtelijk op de smartphone

De KijkOp App zorgt ervoor dat bezitters van een smartphone dagelijks heel eenvoudig het nieuws uit hun eigen lokale gemeenschap kunnen lezen. Ze zien ook aanbiedingen van lokale winkels, horeca, bedrijven en organisaties en tevens berichten van verenigingen en ideële organisaties. Daarnaast biedt de app een goed overzicht van relevante aanbieders uit de eigen gemeente.

Smartphonegebruik explosief gestegen

Volgens Thiemen Vermeulen – bedenker en uitgever van KijkopSteenbergen.nl en diverse andere KijkOp platformen – voorziet de nieuwe app in een duidelijke behoefte. “Uit onderzoek blijkt dat mensen per dag gemiddeld 221 (!) keer op hun smartphone kijken. Onze eigen statistieken laten ook zien dat het gebruik van smartphones enorm toeneemt. Het afgelopen jaar werd KijkopSteenbergen.nl door maar liefst 50 tot 70 procent van de bezoekers via de smartphone bezocht. Dat is de reden dat we de KijkOp App hebben gebouwd. We starten nu met versie 1.0 en verzamelen vervolgens ideeën voor de 2.0 versie”.

Suggesties en vragen

De eerste versie van de KijkOp App is het begin van een geleidelijk verbeterproces. “We hebben in deze 1.0 versie de meest noodzakelijke zaken gerealiseerd. Het is nu zaak om de app in de praktijk te testen en goed te bekijken of er verbeterpunten zijn. Daarom vragen we gebruikers of ze suggesties hebben. We horen die graag en hopen deze dan ook te ontvangen via info@kijkopcommunity.nl. Hier kunnen gebruikers overigens ook met hun vragen terecht. Vervolgens zullen we bekijken welke zaken in een versie 2.0 moeten worden opgenomen”.

iPhone en Android

De lancering van de KijkOp app voor iPhone en die voor Android toestellen is bewust gescheiden. Omdat de Kijkop platformen vele duizenden gebruikers hebben wordt zo voorkomen dat er problemen bij de lancering zullen zijn. En het wordt inzichtelijk hoeveel mensen gebruik maken van deze verschillende systemen. Deze informatie is belangrijk voor toekomstige ontwikkelingen.

Downloaden in de App Store

De KijkOp App voor de iPhone is te vinden in de Apple App Store door te zoeken op ‘KijkOp’. Downloaden is gratis. Na het downloaden is het heel eenvoudig om de app naar het eerste scherm te slepen.