Initiatiefnemers Stadsraad blij met eerste reacties

STEENBERGEN – Johan Brouwer en Jonica de Bruijn zijn blij met het feit dat zij op hun initiatief om in Steenbergen een Stadsraad van de grond te tillen al vier reacties hebben ontvangen van mensen die hieraan actief willen meewerken.

Brouwer en De Bruijn zetten afgelopen vrijdag in de Steenbergse Courant uiteen waarom zij vinden dat Steenbergen een Stadsraad zou moeten krijgen, zoals ook alle andere kernen van de gemeente een Dorpsraad of Leefbaarheidsgroepering hebben. Deze organisaties zijn officiële gesprekspartners van de gemeente en worden betrokken bij de ontwikkeling van beleid op velerlei terreinen, met name uiteraard waar het (de leefbaarheid in) de bewuste kernen betreft.

De initiatiefnemers stellen dat veel Steenbergenaren zich weliswaar erg betrokken voelen bij hun plaats, waar veel wordt georganiseerd, maar dat een Stadsraad voor een extra dimensie en de nodige synergie kan zorgen.

Brouwer en De Bruijn willen zelf vooral als ‘aanjagers’ en ‘opstarters’ fungeren en hopen minimaal zeven tot maximaal vijftien inwoners bereid te vinden om invulling te geven aan de toekomstige Stadsraad, bij voorkeur mensen in de leeftijd van 20 tot 50 jaar.

Ook ‘meedenkers’, die zich over bepaalde thema’s willen buigen, en personen die hun medewerking willen verlenen aan kortlopende projecten zijn van harte welkom.

,,Een Stadsraad is niet politiek getint, dus alle ‘kleuren’ zijn welkom. Mannen, vrouwen, jonge ouders, ondernemers, leden van sportverenigingen en belangengroeperingen, mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid of infrastructuur, of die actief zijn op de school van hun kinderen, en als het kan ook afkomstig uit verschillende culturen; het kan niet gevarieerd genoeg zijn.’’

Belangstellenden kunnen Jonica de Bruijn en Johan Brouwer voor nadere informatie en aanmelding bereiken via 06-53846568 of brouwervanbeelen@versatel.nl