Informatieavond over Jongerenontmoetingsplek Dinteloord

DINTELOORD – De gemeente Steenbergen belegt woensdag 5 november een informatieavond over de realisatie van een jongerenontmoetingsplek – kortweg JOP – in de enige kern waar zo’n voorziening nog niet bestaat, te weten Dinteloord.

De JOP is bedoeld voor de jeugd van 10 tot 18 jaar, met als uitgangspunt dat de jongeren elkaar niet alleen kunnen ontmoeten, maar ook de ruimte hebben om sportief bezig te zijn, met bijvoorbeeld voetbal of basketbal. 

De afgelopen maanden heeft de gemeente onderzoek gedaan naar geschikte locaties voor de JOP. Hierbij zijn ook de jongeren zelf, de Dorpsraad en de politie betrokken geweest. Van de acht nader onder de loep genomen plekken, is het park nabij de Piet Heynstraat en de De Ruyterstraat als beste naar voren gekomen.

Voordat er een officieel besluit over de aanleg van de JOP wordt genomen, willen B en W echter eerst ook nog graag van de Dinteloordse bevolking horen hoe men daar tegenover voornoemde locatie staat. Tegelijkertijd geeft de gemeente een nadere toelichting over het besluit om een speeltoestel voor kinderen tot 10 jaar te plaatsen bij de Witte de Withstraat.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden bij Thuis! aan de Westvoorstraat 6 en begint om 19.30 uur.