Historische tocht belooft indrukwekkend te worden

STEENBERGEN – De Historische toertocht die op zaterdag 26 oktober om 9:00 uur in Dinteloord start belooft een indrukwekkende stoet aan historische legervoertuigen te worden. De stoet wordt met 80 voertuigen en 200 deelnemers zelfs de grootste van deze regio.

De Historische tocht wordt muzikaal ondersteund door The Band of Liberation. Die loopt in Dinteloord en vervolgens in Steenbergen stapvoets mee en zal zich voor de grotere afstanden per bus verplaatsen.
Rob Koster uit Bergen op Zoom is medeorganisator namens het bevrijdingsmuseum in Zeeland. Ook Olav Rijers, de adviseur kunst, cultuur en erfgoed van gemeente Steenbergen levert zijn bijdrage aan de organisatie. “Het wordt echt een indrukwekkende stoet. Met  historische jeeps, vrachtwagens en zelfs twee Shermantanks. Ik roep alle inwoners van de gemeente Steenbergen op om toch vooral te gaan kijken en de deelnemers toe te juichen”, aldus Olav Rijers. Hij raadt belangstellenden aan om toch tijdig langs de route te gaan staan. “Er wordt grote belangstelling verwacht. Dat betekent dat veel mensen een parkeerplaatsje zullen zoeken. Wie met de fiets of te voet kan gaan doet daar slim aan, want er zullen op het traject wel wat afsluitingen zijn en dat bemoeilijkt de toestroom”.

Herdenkingen

De toertocht start om 9:00 uur in Dinteloordse Havenweg. De stoet gaat naar het oorlogsmonument op het Raadhuisplein en houdt hier kort halt voor een plechtigheid. Om 10:00 uur arriveert de toertocht op het Steenbergse kerkplein. Hier wordt iets langer gestopt voor een herdenking en voor het begraven van de capsule die door kinderen van de basisscholen is gevuld. De capsule wordt bij het herdenkingsmonument op het Kerkplein begraven en wordt pas over 25 jaar weer opgegraven. Na een rondrit door Steenbergen gaat de stoet onder het klaproosviaduct aan de Wipstraat door naar het klokmonument aan de Canadezenweg. Ook hier wordt halt gehouden.
Na een toer door Welberg gaat de tocht via de Hoogstraat richting Halsteren en Bergen op Zoom.