Hemelvaart activiteiten in Winkelhart Steenbergen nu goed op gang

STEENBERGEN – Traditioneel op Hemelvaartsdag zijn inmiddels de activiteiten in het winkelhart. De winkels zijn open tot vanmiddag 17:00 uur en de bezoeker wordt getracteerd op diverse activiteiten. Niet alleen de modeshows, maar ook een uitgebreide Oldtimer show en natuurlijk ook leuke kinderactiviteiten. Deelname aan dit alles is geheel gratis.

De eerste modeshow, waarin 13 Steenbergse winkels door de modellen van bureau Dyon items uit de nieuwe collectie presenteren is inmiddels achter de rug. De tweede show is juist gestart en ook om 15:30 uur betreden de manequins de catwalk voor het voormalig stadhuis. Hoewel aanvankelijk minder weer voorspeld was, werken de weergoden goed mee, al is het ten opzichte van de warme dagen die we achter de rug hebben wel wat frisser.

In de Kaaistraat is de nieuwe Oldtimerclub Steenbergen present met een veertig tal klassieke bolides en motoren. Verder zijn er diverse springkussens en een stormbaan voor de kleintjes en op de kop van de Markt is een minigolf opgesteld. In de Grote Kerkstraat bieden kofferbakverkopers hun curiosa aan.

Ook de Gummaruskerk heeft de deuren wijd open staan en verwelkomt bezoekers die meer willen weten over dit icoon van Steenbergen. Vrijwillige gidsen staan klaar om er over te vertellen.

Foto's: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl