Hartelijk welkom voor Sinterklaas in De Heen

DE HEEN – Na weken te hebben afgeteld is het dan eindelijk zover. Sinterklaas is weer in Nederland. Direct na aankomst in Zaanstad stapte hij in een helikopter richting Brabant.  Daar lag al een boot op hem en zijn Pieten te wachten en lukte het om precies om half drie in de haven aan te komen.

Het was al vroeg druk

Gelukkig kwam de Sint precies op tijd, want al ruim voor tijd stond een grote groep gespannen kindjes te wachten tot het eindelijk zover was. Hangend over de afzetting tuurden ze in de verte. Hoorden ze al wat? Hoeveel Pieten zou de Sint bij zich hebben? En nog belangrijker, zouden ze al iets lekkers krijgen? Ondertussen zijn de organisatoren, vrijwilligers van Relax, druk in de weer. De muziek is dit jaar voor het eerst niet live, maar de bezoekers merken er niets van, Er wordt vrolijk meegezongen en gedanst op alle liedjes. Alles verloopt van een leien dakje. Plotseling gaat er geroezemoes op, er wordt gewezen en de spanning verschijnt op de gezichtjes. Ja hoor, er klinkt een toeter! In de verte verschijnt een boot. Niet de pakjesboot, die bleef in Zaanstad, maar een vrolijk versierde boot met op het dek Sinterklaas. Omringd met een aantal van zijn Pieten. De rest van zijn Pieten volgde op een tweede boot. Luid zingend en dansend voeren ze de haven in.

Alle kinderen kregen een hand én heel veel pepernoten

Eenmaal aan wal vertelde Sinterklaas dat hij erg blij was weer in De Heen te zijn. Hij was zelfs nog een beetje ongerust geweest of hij het wel op tijd zou halen. Gelukkig was alle goed gegaan en begon hij aan een wandeling langs alle kindjes. Er werden tekeningen gegeven, verlanglijstjes en cadeautjes. De Pieten namen alles aan en beloofden vooral de verlanglijstjes goed te bewaren. Toen de Sint iedereen begroet had ging hij, in een cabriolet, richting de Stelle. Daar werd voor de kinderen een leuke show opgevoerd. En of dat nog niet genoeg was, er was een cadeautje voor ieder kind.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl