Harry en Suze bijten het spits af in Nijmegen

DINTELOORD/NIJMEGEN – Het was best afzien voor de Dinteloorders Harry Vlamings en Suze Pietjouw op hun eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Het kwik tikte de 28 graden aan en dan valt het toch niet mee om een dikke 33 kilometer weg te stappen. Toch lukte het beide wandelaars met verve, mede dankzij het publiek langs de kant dat er alles aan deed om de deelnemers op de Dag van Elst vleugels te geven.

Aflevering 2: De eerste wandeldag, pffff wat was het warm!

Met name in Bemmel, de grootste plaats langs de route, wachtte de lopers een warm welkom met vele duizenden toeschouwers, acts en hier en daar een verfrissend kunstmatig regenbuitje. “Het was warm en er was weinig wind,” laat Harry Vlamings terug in Nijmegen weten. “Maar gelukkig vertrokken we vroeg, al om kwart over zes. Om kwart over een was ik weer binnen en na een heerlijke massage gaat het weer perfect.”

Brandweerboot

De route van vandaag voer onder meer over de Waalbrug met zicht op, hoe kan het ook anders, de rivier de Waal waar een brandweerboot een indrukwekkende demonstratie gaf. Vlamings maakte er opnames van die u bij de YouTube-filmpjes bij dit artikel kunt zien evenals van de doortocht in Bemmel dat ter gelegenheid van de doortocht letterlijk op stelten stond.

Amerikaanse vlag

Ook Suze kijkt terug op een verhitte maar prachtige dag. Speciaal voor KijkopSteenbergen schreef ze er een verslagje over: “Vandaag was het de eerste dag van de 4-daagse. De Dag van Elst noemen ze die. We vertrokken lekker vroeg, om 6.15 moesten we op de wedren zijn dat was wel fijn. Ik vond het al best snel warm maar gelukkig stonden er ook al best vroeg tuinsproeiers op de weg. Er stonden ook al best vroeg mensen op de stoep te kijken, zwaaien en zingen naar alle wandelaars. Later op de dag werd het natuurlijk warmer en warmer en stonden er steeds meer mensen aan de kant. Zij stonden met eten voor onderweg en dat was best fijn. Ik heb ook nog even met een Engelse militair staan praten. Daar kreeg ik nog een mooie Amerikaanse vlag van. Het is heel leuk en gezellig onderweg. Je hoort heel veel muziek dat is heel gezellig. De eerste dag is voorbij en ik vind het nu al leuk. Ik heb gelukkig nog geen blaren en heb zin in morgen!! Dus nu vroeg naar bed en morgen weer vroeg op de wedren om te starten.”

Morgen staat de Dag van Wijchen op het programma, 33,6 kilometer lang en wederom bloedheet al zijn de weersverwachtingen (lichte bewolking en 27 graden) ietsje gunstiger dan vandaag.

De belevenissen van Suze en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv.

Harry Vlamings is te volgen via een tracking systeem: www.4daagse.nl en vervolgens deelnemers op 4daagse app. Door zijn registratienummer 346307 en loopnummer 30G313 in te voeren kan hij gevolgd worden. De sportieve Dinteloord loopt evenals alle voorgaande jaren voor het goede doel. Dit jaar zijn dat er zelfs drie: de Zonnebloem, Stichting Duncidunc en de Plusbus.

….