Harmonie Amicitia gaat de wereld rond tijdens nieuwjaarsconcert

STEENBERGEN – Zaterdagavond 19 januari verzorgt Harmonie Amicitia het traditionele nieuwjaarsconcert. Hieraan werkt het Steenbergs koor ‘Oud Bruin en Jong Belegen’ mee. Samen zorgen ze ervoor dat hun bezoekers een wereldreis kunnen maken onder het thema ‘Around the World’. Dit gebeurt in de Protestantse Kerk aan het Kerkplein.

Voor dirigent Junior Huigen is het nieuwjaarsconcert een debuut. Hij volgde Rens van Leeuwen op onder wiens leiding het orkest een nieuwe richting insloeg waarbij vooral veel aandacht was voor de jeugd. Junior Huigen hield de harmonie op deze koers en dat zorgt voor een opmerkelijke groei. Amicitia heeft de doelstelling om goede luistermuziek op een hoog niveau uit te voeren weer opgepakt en komt met een meer complete orkestbezetting steeds dichter bij dit doel.

Mix van stijlen

Het programma van ‘Around the World’ bestaat uit een selectie van muziekstukken uit alle windstreken. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers een muzikale rondreis langs de oorsprong van diverse muziekstijlen krijgen voorgeschoteld. Zo is er een bezoek aan onder andere het Andesgebergte in Zuid-Amerika en daarnaast Midden- en Oost-Europese streken waar de ‘Klezmer’ vandaan komt. Deze Joodse bruiloftsmuziek kent sinds de jaren ’70 een heropleving. Maar ook Tchaikovky’s ‘Nocturne’ zal te horen zijn met Carina Nuijten als solist.

Optredens van ‘Oud Bruin en Jong Belegen’

Het concert wordt afgewisseld met optreden van het gemengd koor ‘Oud Bruin en Jong Belegen’. Dit koor werd in 2001 opgericht als een smartlappenkoor maar paste het repertoire aan naar meerstemmig met liedjes van alle tijden. ‘Oude Bruin en Jong Belegen’ staat onder leiding van dirigent Stef Oerlemans, wordt begeleid door eigen muzikanten en was recent te horen tijdens het kerstconcert van Dana Winner in de Gummaruskerk.

Kaarten voor ‘Around the World’, zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. De kosten bedragen vijf euro per kaart, het concert start om 20:00 uur, de kerk gaat een half uur tevoren open.