Grootste 55plusbeurs van de regio zaterdag in Steenbergen

STEENBERGEN – ‘Welzijn’ in de ruimste zin van het woord, zo luidt het thema van de 55+ Beurs die zaterdag 19 oktober voor de derde keer in Steenbergen wordt gehouden en nog grootser van opzet is dan de eerste twee edities.

In 2011 trok het evenement maar liefst 4500 bezoekers uit heel de omtrek naar ontmoetingscentrum ’t Cromwiel, waarvan deze keer zelfs alle zalen gevuld zullen zijn met standhouders en entertainment.

De organisatie – zes vrijwilligers die zelfstandig opereren onder de vlag van Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen – durft daarom met een gerust hart te stellen dat de Steenbergse 55+ Beurs de grootste van de regio is.

Hans Oerlemans, Carla Ligtenberg, Johan Brouwer, Cees van Vugt, Peter Derks, Mariette Onland en Corné van Loenhout zijn de afgelopen maanden weer druk bezig geweest om het publiek een even gevarieerd als aantrekkelijk programma te presenteren. Bijna honderd bedrijven en instellingen uit Steenbergen en omgeving, waarvan de helft nieuw ten opzichte van twee jaar geleden, richten zich met hun producten en diensten voornamelijk op vitale, actieve 55-plussers.

'Leven, beleven, relaxen en genieten'

Het aanbod loopt uiteen van de nieuwste elektrische fietsen tot een speciaal ‘opa en oma-plein’, waar een goochelaar de bezoekers vermaakt en grootouders leuke artikelen voor hun kleinkinderen kunnen vinden. ,,Jong en oud komen aan hun trekken, onze 55+ Beurs is eigenlijk geschikt als uitje voor heel de familie,’’ stellen de organisatoren. Het beursgedeelte is geconcentreerd in de sporthal van ’t Cromwiel, op podia in de theaterzaal en de multifunctionele ruimte van het gemeenschapshuis zijn doorlopend optredens, modeshows en sportdemonstraties te zien.

,,Leven en beleven, relaxen en genieten,’’ daar draait het volgens de organisatie allemaal om. ,,Onze belangrijkste doelgroep is namelijk ‘alive and kicking’, breed georiënteerd en goed ontwikkeld. We willen graag dat iedereen fluitend en vol inspiratie weer naar huis gaat.’’

De ‘levende stadsstenen’ Leo en Bertje van de Steenbergen Steengoed Promotie-winkeliers verrichten om 11.00 uur de opening van de 55+ Beurs, die duurt tot 17.00 uur en gratis toegankelijk is. Parkeren kan rondom ’t Cromwiel zelf en bij het daar vlakbij gelegen zwembad. Elke 1000ste gast krijgt een taart aangeboden.

Voor meer informatie: http://www.55plusbeurs.nl