Groot Steenbergen Cup voor dames SC Welberg

WELBERG – Een beker in de wacht slepen op eigen terrein, laat dat maar over aan de vrouwen van SC Welberg. Gisteravond wonnen zij tijdens de speciale ‘ladiesnight’ de Groot Steenbergen Cup voor dames, de prijs waar vijf teams uit de gemeente Steenbergen om streden.

Het team van SC Welberg speelde gelijk tegen SC Kruisland (0-0) en Val Aan (0-0) en won van NVS (0-1) en DIVO (2-0). ,,Het leuke aan de Groot Steenbergen Cup is dat alle teams uit de gemeente samenkomen,” vertelde trainer Gino Seesing desgevraagd. ,,De meiden kennen elkaar onderling allemaal.”

Toch was, ondanks de oveindzege, het spel van zijn ploeg niet helemaal zoals Seesing hoopte. ,,Je organiseert dit natuurlijk aan het einde van de zomervakantie. De meeste meiden zijn lekker op vakantie geweest en hebben weinig gesport. Sommigen zijn op dit moment zelfs nog weg, waardoor we alle teams met acht man hebben laten spelen. Maar ik moet toegeven: zo’n hecht team als dit heb ik nooit eerder meegemaakt, dat maakt veel goed.”

Na afloop was wethouder Vincent van den Bosch er om de dames toe te spreken en te feliciteren met hun overwinning. Vanaf 17.00 uur vandaag is de laatste ronde van het toernooi om de Groot Steenbergen Cup voor de heren. Publiek is gratis en van harte welkom op sportpark ’t Zandbaantje aan de Hoogstraat.