Geslaagde tiende editie van Kruislandse Kerststallentocht

KRUISLAND – De tiende editie van de Kerststallentocht trok gisteren zo’n 650 belangstellenden naar hartje Kruisland, waar ruim 200 figuranten op uiteenlopende manieren uiting gaven aan het kerstverhaal. ,,Het gaat niet eens zozeer om de aantallen, maar om de gezelligheid. En gezellig was het zeker,’’ stelde Dami Koevoets van het organiserende ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel.

Een geslaagd jubileumjaar dus voor de Kerststallentocht, waarvoor de bewoners van Kruisland weer hun beste beentje voor hadden gezet. ,,Het leuke is ook juist dat heel het dorp meedoet,’’ aldus Koevoets. ,,Daarom blijf het zo succesvol. Het is laagdrempelig, iedereen kan iets opvoeren.’’

De uitvoerenden zijn voornamelijk volwassenen, want de kinderen lopen volgens Koevoets liever heen en weer om alles goed te kunnen zien. Vrienden, buurtgenoten en familieleden brengen kersttaferelen tot leven, zingen de bezoekers toe en zorgen links en rechts ook voor lekkere versnaperingen.

In De Holle Roffel kon het publiek zich vergapen aan meer dan zestig verschillende kerststallen- en groepen. Deze expositie is ook de komende tijd nog te bezichtigen in het museum op de Markt: zaterdag 13 december van 13.00 tot 20.30 uur, op de zon- en feestdagen 14, 26 en 28 december van 11.00 tot 16.00 uur, donderdag 18 december en vrijdag 2 januari van 13.00 tot 16.00 uur.

Voor nadere inlichtingen: Dami Koevoets, (0167) 532771