Geslaagde en drukbezochte 11/11-viering in Pompedurp

KRUISLAND – Met een drukbezochte 11/11-viering in de grote zaal van gemeenschapshuis Siemburg is gisteravond het nieuwe (55ste) carnavalsseizoen van Pompedurp geopend. Prins Jurgen en zijn gevolg maakten hierbij natuurlijk ook weer hun opwachting. Samen met hofkapel De Pompeblaozers presenteerden zij bovendien het nieuwe carnavalslied aan het publiek, uiteraard geschreven op het motto ‘Oe kan da nou?’

Het deuntje klonk bekend, want sinds vorig jaar wordt een melodie die de Stichting Kruislands Karnaval cadeau heeft gekregen van het oude bestuur als vaste muziek gebruikt voor het carnavalslied.

Prins Jurgen (van Osta), nar Bobke (de Jong), Grootste Boer Paul (van Loon) en Pompier Alex (Filius) gingen uiteraard voorop in de polonaise en genoten heel de avond met zeker tweehonderd dorpsgenoten van ruim twintig – zeer uiteenlopende – acts die ten tonele werden gebracht.

Artiesten die de revue passeerden waren onder meer Willy Alberti, de Alpenzusjes, de Toppers, de Drie Tenoren en Bruno Mars. Ook was er een kwis, kregen de gasten de indruk van het leven in ‘the real mancave’, vielen er een schimmenspel en een sensationeel gym-optreden te bewonderen, blikten de Pompeblaozers 35 jaar vooruit en droeg het koor Gossi Nokki z’n steentje bij aan de feestvreugde. De Kruislandse band Jeepster deed eveneens een duit in het zakje, met ‘the evolution of X-land music’.

Kortom, het nieuwe concept dat de SKK en de Pompeblaozers hadden bedacht voor de 11/11-viering, met veel inbreng van Kruislanders die hun creativiteit konden botvieren, sloeg goed aan.

Foto’s Rob Rijshouwer