Gemeente gaat polsbandjes inzetten bij evenementen

STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen wil organisatoren ondersteunen om hun evenementen zo veilig mogelijk te laten verlopen en gaat daarom polsbandjes uitgeven. Dit is al mogelijk bij de viering van de 11e van de 11e. Er komen twee coronacheckpoints en organisatoren zullen zelf kenbaar maken wanneer bezoekers daar gebruik van kunnen maken. 

Met een polsbandje is het gedurende de dag waarop je dit krijgt niet meer nodig om in horecazaken waar de coronacheck verplicht is, een coronabewijs te tonen. Deze coronapolsbandjes worden al een tijdje ingezet in grotere steden als Breda om de controles te vereenvoudigen en de doorstroming te verbeteren. 

Gemeente: onvoorspelbare tijd

Volgens de gemeente Steenbergen blijft het ondanks de aanscherping van de coronamaatregelen van 2 november, dus mogelijk om onder voorwaarden evenementen te organiseren. “We leven helaas weer in een onvoorspelbare tijd, die vereist dat we met elkaar steeds zorgvuldig met elkaar blijven afwegen naar wat wel en niet mogelijk is. Mogelijk worden evenementen anders georganiseerd dan we gewend zijn. De organisatoren zullen hier uiteraard over communiceren”, zo luidt de verklaring van de gemeente.

Coronacheckpoint in Dinteloord en Steenbergen

Op zaterdag 6 november staat in verband met de viering van de 11e van de 11e in Dinteloord een coronacheckpoint op het Raadhuisplein in Dinteloord, van 18.00 uur tot 23.00 uur.

Op donderdag 11 november staat vanwege de viering van de 11e van de 11e in Steenbergen het coronacheckpoint van 16:00 uur tot 23.30 uur op de Markt in Steenbergen.

Organisatoren zullen zelf kenbaar maken wanneer bezoekers gebruik kunnen maken van het coronacheckpoint. Organisatoren die vragen hebben over polsbandjes of andere coronamaatregelen, kunnen terecht bij afdeling veiligheid van de gemeente Steenbergen via 14 0167 of veiligheid@gemeente-steenbergen.nl

Door: Nicole van de Donk