Gemeente aast op vestiging hotel-restaurant in oksel A4

STEENBERGEN – Een hotel-restaurant met zaalverhuur op het bedrijventerrein aan de A4 in Steenbergen is zoals wethouder Vincent van den Bosch het noemt de ‘top van de ambitie’ zoals de gemeente die heeft geformuleerd. Voor de uitvoering van een dergelijk plan hebben zich volgens hem meerdere gegadigden aangediend, met wie hierover gesprekken worden gevoerd.

Daaruit moet blijken wat de ondernemers precies voor ogen hebben en of dat past bij het imago waar de gemeente naartoe wil werken. Concrete aanvragen liggen er nog niet, ‘maar we willen er flink gas op geven’.

Uiterlijk over een half jaar moet wat Van den Bosch (economische zaken) betreft duidelijk zijn wat de belangstellenden exact te bieden hebben. De gemeente kiest ervoor geen afwachtende houding aan te nemen. ,,We manen partijen tot haast, zodat we eind van het jaar kunnen beslissen aan welk plan we onze medewerking willen verlenen.’’

Voor een hotel-restaurant is niet direct aan de snelweg, maar wel ruimte in de zogenoemde oksel van de A4: op de geplande uitbreiding van bedrijventerrein Reinierpolder I, alsook op Reinierpolder II, aldus de wethouder. Namen van de potentiële (horeca)bedrijven wil hij op dit moment nog niet prijsgeven, daarvoor bevinden de contacten zich in een te vroeg stadium.

De gemeente hoopt dat veel weggebruikers in de toekomst de afslag naar Steenbergen nemen, o.a. om hier neer te strijken in een nieuw hotel-restaurant waarvoor plannen zijn.