Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem zijn keurig verzorgd

STEENBERGEN – Het nuttige met het aangename verenigd. Dat ging woensdagmiddag zeker bij voor gasten en vrijwilligers van Zonnebloem afdeling Steenbergen-Welberg. Zij brachten een bezoek aan ’t R@velijn en werden daar keurig verzorgd door leerlingen van deze school die het profiel Zorg en Welzijn hebben gekozen.

Docent Karen van Heumen vertelt enthousiast over de achtergrond van het bezoek. “Onze leerlingen die kozen voor Zorg en Welzijn oefenen meestal op familieleden, elkaar of bekenden. Voor hen is het heel goed om nu eens te maken te krijgen met voor hen totaal onbekenden. Dat is de reden dat we die met open armen ontvangen. En ook onze gasten genieten ervan dat we ze even in de watten leggen. Zo’n pedicure is heel ontspannend en zorgt er meteen voor dat de nagels er prachtig uit komen te zien”.

Uiterlijke verzorging én Welzijn

Het profieldeel Zorg en Welzijn wordt door leerlingen halfweg het tweede jaar gekozen, om er vervolgens in het derde leerjaar examen voor te doen. In het vierde jaar maken de leerlingen van Basis, Kader en Mavo keuze uit de vakken ‘Uiterlijke Verzorging’, ‘Haar- en Huisverzorging’, ‘Welzijn Volwassenen en Ouderen’, ‘Welzijn Kind en Jongeren’, ‘Facilitaire Dienstverlening’ en ‘EHBO’. Ze kiezen vier vakken als oriëntatie op het MBO. “Deze middag doen ze een heel leuke praktijkervaring op. Naast het oefenen is er plezierig contact met de doelgroep. Die is overigens welkom geheten met smakelijke koffie en eigen gebakken appelflappen. En daar hebben de leerlingen van de afdeling facilitaire dienstverlening dan weer voor gezorgd”, aldus de gedreven docent.
Ondertussen lieten de bezoekers weten dat ze prima verzorgd worden. “Ze doen het uitstekend meneer”, zo klonk het meerdere malen.