Frank Vester schrijft ‘De Regenboogreis’ voor het goede doel

DINTELOORD – Een ontroerend verhaal over twee kinderen die de verschillen tussen hun werelden ontdekken. Dat is in een notendop de strekking van ‘De Regenboogreis’. Met zijn nieuwste boek beoogt de Dinteloordse schrijver Frank Vester niet alleen een mooi verhaal aan zijn lezers voor te schotelen, maar ook om met de opbrengst ervan een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Kindia.

In ‘De Regenboogreis’ maken de lezers kennis met het Nederlandse meisje Esmeé. Op een nacht maakt Esmeé in haar dromen – via een regenboog in de mooiste kleuren – een reis naar India.

Bij aankomst maakt ze kennis met het Indiase meisje Vennila. Tijdens de kennismaking komen de meisjes tot de ontdekking dat er heel wat verschillen tussen hen bestaan, op het gebied van taal en cultuur. Daarnaast merken ze dat ze niet dezelfde kansen hebben. Tegelijkertijd ontdekken de meisjes dat er ondanks de verschillen genoeg is wat hen bindt.

Straatkinderen

Met de publicatie van ‘De Regenboogreis’ wil Frank Vester geld inzamelen voor de Stichting Kindia. Die zet zich in voor een betere toekomst t.b.v. straatkinderen en kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap in India.

,,Het helpen van straatkinderen is lang niet altijd even eenvoudig,’’ vertelt Vester. ,,Vanwege nieuwe regelgeving mogen jongens en meisjes niet langer gezamenlijk in een tehuis verblijven. Nieuwe accommodatie is daarom nodig geworden. Met de opbrengst van dit boek hoop ik voldoende geld in te zamelen, zodat zowel de jongens als de meisjes een fatsoenlijk dak boven hun hoofd krijgen.’’

Dikke Duim Dichtsels

Naast kinderboeken blijven dichtbundels een specialiteit van de Dinteloordse auteur. In zijn nieuwste dichtbundel ‘Dikke Duim Dichtsels’ heeft hij de leukste kindergedichten uit zijn eerdere werken gebundeld en aangevuld met vrolijke illustraties die met name jonge kinderen uit moeten nodigen tot lezen. Met meer dan vijftienhonderd verkochte exemplaren is de dichtbundel hard op weg een bestseller te worden.

Kinderboekenweek

Dankzij de publicatie van twee nieuwe boeken belooft de Kinderboekenweek ( 5 t/m 16 oktober) voor Frank Vester een spannende tijd te worden. ,,Hopelijk kan ik een aantal basisscholen bezoeken om mijn boeken en dichtbundels voor te dragen. Eerdere bezoeken hebben mij geleerd dat een verhaal voor kinderen pas echt gaat leven als het aan hen wordt voorgelezen.’’