Fotoclub Steenbergen 15

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Will Gorissen

Na een regenachtige vakantie in Schotland (2005) waren we op weg naar het vliegveld van Glasgow. Het was nog heel vroeg en de wolken en de achtergebleven mist waren aan het optrekken.

Ik reed zelf en opeens zag ik de scene voor deze foto langs de kant van de weg. Ik remde nogal plotseling en mijn mede-inzittenden dachten dat er iets niet goed was met me. Maar ik pakte snel mijn camera en statief en zei dat ik dit even niet kon laten voorbij gaan.

Ik heb op die plek ongeveer 20 foto’s gemaakt. Ik had toen al mijn eerste digitale camera dus geen probleem met volle rolletjes.

Het weer veranderde constant en uit de serie foto’s heb ik thuis de beste gekozen, bewerkt en afgedrukt. Ik heb de foto ingestuurd naar Benevisie en de foto won in 2005 de eerste prijs in de categorie Monochroom.

Ik kreeg een ‘hele’ mooie tinnen oorkonde, die staat bij mij thuis in de vitrine naast een mooie collectie van mijn oude (analoge) camera’s.