Fietsdriedaagse Dinteloord: voor de 22e maal op rij volop fietsplezier

DINTELOORD – “De Dinteloordse avondfietsdriedaagse wordt dit jaar voor de 22e maal gehouden. Wijzelf organiseren de driedaagse nu voor de zevende maal. De eerste keer was omdat binnen Voverdi werd gevraagd om ons naast het volleyballen hier voor in te zetten. Dan denk je, ‘eigenlijk wil ik alleen maar volleyballen’. Maar vooruit je doet mee. En dan blijkt het zo ontzettend leuk te zijn om dit samen te realiseren”, aldus een enthousiaste Frank Vester. Samen met Peter Brands en Peter Willemse is hij verantwoordelijk voor drie avonden fietsplezier.

Gisteravond startte de avondfietsdriedaagse zoals gewoonlijk vanuit De Buitelstee. Op dat moment hadden zich een tweehonderdtal deelnemers ingeschreven. “Dat is iets minder dan vorig jaar, maar we ondervinden competitie van de kwartfinale tussen België en Frankrijk. Dat is jammer, maar niet zo heel erg. Want met de speciale woensdagavond meegerekend verwachten we uiteindelijk toch nog zo’n 350 deelnemers”, vertelt Frank Vester.

Sprookjestour

Woensdagavond fietsen de volwassenen een ronde van normale lengte, maar er is dan ook de verkorte kindertoer. “Die hebben we opgezet om ook de jongere fietsers enthousiast te maken. Het is een tour met sprookjesachtige verrassingen. Alle kinderen fietsen dan gratis mee en onderweg beleven ze leuke dingen. Tijdens de fietspauze bij Hoeve Kakelbont worden de kleintjes geschminkt, kunnen ze stempelen en mogen ze de kikker kussen. Er is een ballonnenclown en ook krijgen alle deelnemers mijn boek ‘Dikke Duim Dichtsels’ cadeau”.

Leuke ondersteuning

Het organiserend drietal krijgt de steun van niet minder dan 45 Dinteloordse sponsors. “Een deel van hen ondersteunt ons financieel, weer anderen doen dat in natura. Zo verzorgt sluiterij Het Genoegen voor een drankje onderweg en krijgen de deelnemers ook bij de Suikerpee wat te drinken, terwijl Restaurant Dintelmond en slager Littooij voor een hapje zorgen. Een ander voorbeeld is Marleen de Man van Goudsbloem die onderweg massages verzorgt”.

Drie routes

De afstanden voor de volwassenen zijn telkens rond de 30 kilometer lang. Gisteravond ging de route langs stempelpost De Prullenkast en vervolgens langs Fijnaart en Stampersgat. Woensdag wordt het ‘Rondje Welberg’ gefietst. De kinderen fietsen die avond de ‘Feeën en Tovenaars route’ die 10 kilometer lang is. En donderdag gaat het ‘Naar het Zuidoosten’.

Tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl