Feestelijk openingsweekend bij KlusWijs Steenbergen

STEENBERGEN – De klus is geklaard: KlusWijs Steenbergen staat, als een huis. Vanaf morgen, donderdag 11 tot en met zondag 14 april, is de feestelijke (her)opening van de bouwmarkt, die de voorbije maanden een complete metamorfose onderging en tijdens de verbouwing gewoon open bleef. ,,We zijn echt ongelofelijk trots op het resultaat. Dat het mooi zou worden, wisten we, maar zó mooi…’’

De eigenaren Eric en Petra Davies kunnen hun geluk niet op. ,,Het was hard werken, voor heel ons team, en wat zijn we blij met onze keuze voor KlusWijs. Onvoorstelbaar hoeveel medewerking we van deze organisatie hebben gekregen en ook van onze leveranciers. Iedereen heeft ons van alle kanten geholpen om dit te bereiken.’’

Meer ruimte

Vanaf 1 februari zijn de naam en de formule van de bouwmarkt aan de Zeelandweg Oost veranderd van Formido in KlusWijs. ,,Grootste voordeel van KlusWijs is dat je zelf ondernemer kunt blijven. Op de werkvloer kunt zijn. Je klanten kunt laten profiteren van de vakkennis, de ervaring en de service die we in huis hebben,’’ aldus Davies.
Wie de vernieuwde bouwmarkt binnenkomt, kijkt z’n ogen uit. ,,Geen stelling is op z’n plek gebleven. Het assortiment is zelfs iets uitgebreid, en alle productgroepen sluiten nog logischer op elkaar aan, maar het lijkt alsof we veel meer ruimte hebben. Dankzij de lagere schappen heb je ook veel meer overzicht. Je weet gewoon niet wat je ziet en we merken nu al dat klanten dit prettig vinden. Ze blijven gemiddeld langer binnen.’’

Pronkstuk

Eén van de nieuwe blikvangers is de stellage van het vermaarde gereedschapmerk Stanley, maar ook de vernieuwde presentatie van het sanitair springt meteen in het oog. Om maar te zwijgen van de ‘lichtshow’, oftewel een riante keuze aan lampen.
De vestiging in Steenbergen is volgens Davies zonder meer het paradepaardje van KlusWijs en in de doe het zelf-zaak geldt KW Wonen dan weer als hét pronkstuk. KW Wonen is als het ware een winkel in de winkel, waar je alles kunt vinden om je huis nóg mooier te maken en aan te kleden. Met bijvoorbeeld allerhande decoraties in uiteenlopende stijlen, raambekleding, vloeren, deuren en niet te vergeten maatwerk kasten.

Vier dagen feest

,,Dankzij het merk Raffito zijn we nu nog verder gespecialiseerd in maatwerk kasten, mét inmeet- en montageservice,’’ vertelt Davies, in de wetenschap dat hiervoor al volop animo bestaat bij zijn klanten. Nieuw bij KlusWijs Steenbergen is daarnaast de professionele lijn van Sigma verf.
Redenen te over voor een openings-feestweekend. In verband hiermee is de winkel woensdag 10 april overigens nog wel een dag gesloten.
Donderdag 11 april, vanaf 9.00 uur, ligt er voor de eerste 100 klanten die minimaal 25 euro besteden gratis een Black & Decker Mouse schuurmachine klaar. Die dag krijgt KlusWijs Steenbergen bovendien 50 leerlingen van de Gummarusschool over de vloer; zij komen dan vogelhuisjes maken. Zaterdag 13 april worden de klanten getrakteerd op een hapje en een drankje én op muziek, verzorgd door medewerkster/zangeres Tamara met haar band en de jonge Welbergse Doris. Verder zijn er tal van spectaculaire aanbiedingen.

Foto: Het team van KlusWijs Steenbergen heeft een drukke verbouwingsperiode achter de rug, maar heeft alle reden om trots te zijn op het resultaat.