Expositie Fotoclub Steenbergen moeite van het bekijken meer dan waard

STEENBERGEN – In de aula van basisschool Gummarus verzorgt Fotoclub Steenbergen dit weekeinde haar jaarlijkse expositie, waarbij het publiek zich kan ‘vergapen’ aan maar liefst 110 foto’s en acht audiovisuele presentaties.

Voordat de tentoonstelling vanochtend werd geopend, namen zes leerlignen van de Gummarusschool alvast een kijkje. Zij wezen een foto van Astrid Bouman, die zij in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp maakte van een spelend ijsbeertje, aan als winnaar van de kinderjury.

Alle bezoekers mogen ook hun mening geven over zowel de foto’s als de audiovisuele presentaties. De winnaar van de publieksprijs wordt morgen om vijf uur bekendgemaakt.

Het werk van de veertien leden van de fotoclub, die ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan ook komend najaar nog een expositie gaat houden, is zeer gevarieerd.

Er zijn zowel zwartwit als, voornamelijk, kleurenfoto’s te zien, met natuurlandschappen, portretten, dieren, sport, architectuur, stillevens en kunstzinnige onderwerpen.

De audiovisuele voorstellingen hebben eveneens heel verschillende thema’s, zoals ‘Steenbergen op z’n smalst’ en ‘oude liefde roest niet’, en zijn de moeite van het bekijken meer dan waard.

De expositie duurt vandaag nog tot 20.30 uur en is morgen van 11.00 tot 17.00 uur toegankelijk. Entree gratis.