Exploitatie jachthaven overgedragen

STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen en jachthaven De Schapenput van de familie De Neve uit De Heen zijn gistermiddag officieel met elkaar in zee gegaan waar het de exploitatie van de jachthaven in Steenbergen betreft. Burgemeester Joseph Vos en havenmeester Dirk-Jan van Weezel zetten hun handtekening onder een contract voor de komende dertig jaar.

Deze overeenkomst treedt per 1 januari 2016 in werking, maar het beheer berust in de praktijk al 2,5 jaar bij De Schapenput en dat bevalt beide partijen prima. ,,Wij hebben er alle vertrouwen in dat de jachthaven een visitekaartje wordt, waar zowel onze eigen bevolking als recreanten van buitenaf graag willen verblijven en kijken uit naar hoe het gaat worden,’’ sprak wethouder Petra Lepolder bij de bekrachtiging van de definitieve samenwerking.

De gemeente investeert komend najaar zelf fors in de herinrichting van de ‘droge kant’ van het havengebied. De exploitant is verantwoordelijk voor het ‘natte gedeelte’, zoals de vernieuwing van de steigers, en wil tussen de oude havenkom en de ligplaatsen aan de achterzijde van de jachthaven een nieuw havenkantoor annex douche- en toiletgebouw gaan realiseren.

,,Ook wij hebben er alle vertrouwen én heel veel zin in,’’ stelde havenmeester Van Weezel. ,,Alle ingrediënten zijn aanwezig om van deze haven een pareltje te maken. Onze bedoeling is dat we in 2016 aan alle criteria gaan voldoen, waardoor we vanaf 2017 – net als in De Heen – de blauwe vlag mogen gaan voeren.’’ De blauwe vlag geldt als het hoogste kwaliteitskeurmerk voor jachthavens.