Eigenaar Buuron houdt grote schoonmaak rondom villa Moors

STEENBERGEN – Gesprekken van de Buuron Groep met de gemeente Steenbergen over de villa Moors op de hoek van de Westdam en de Lindenburghlaan zijn volgens directeur Leo Buuron in de ‘afrondende fase’ beland.

Buuron wil de monumentale villa opknappen en er in twee fasen achttien appartementen bij bouwen. ,,Het hangt nog op een paar puntjes. Zoals weerman Jan Pelleboer vroeger altijd zei: ‘het kan vriezen en het kan dooien’, maar ik denk wel dat we eraan uit gaan komen.’’

Om zijn eigen goede wil te tonen, is Buuron druk bezig met een grote schoonmaak op het terrein van de villa. De meeste oude taxibusjes zijn inmiddels uit de voortuin verdwenen en ook aan de achterzijde wordt flink opgeruimd. De werkzaamheden zijn mede het gevolg van een gesprek tussen Buuron en de naburige bewoners van De Clockskens, die zich steeds meer begonnen te ergeren aan de situatie en hierover ook hun beklag deden met de gemeente.

De gemeente stelt desgevraagd dat er 'intensief contact' is met Buuron over de herontwikkeling van de villa en de omliggende grond, maar concrete afspraken zijn er nog niet gemaakt. Volgens woordvoerster Bregje Schouteren is wel afgesproken dat alle 'rommel' binnen twee maanden verdwenen moet zijn.