Echtpaar Schoutens 70 jaar getrouwd

NIEUW-VOSSEMEER – Voor Caroline (96) en Arie Schoutens (94) is het vandaag, 30 januari, groot feest. De Nieuw-Vossemeerse echtelieden vieren namelijk hun 70ste huwelijksdag. ,,We hebben elkaar in de zomer van 1943 leren kennen tussen de frambozen.’’

Mevrouw Schoutens ging indertijd frambozen plukken in Hoogerheide, waar ze kennismaakte met haar latere echtgenoot. De twee beloofden elkaar in 1946 eeuwige trouw en betrokken het huis aan de Achterstraat in Nieuw-Vossemeer, waar ze heden ten dage nog altijd wonen.

Het platina bruidspaar kreeg twee dochters en vijf zonen, die vader en moeder op hun beurt verrijkten met zestien kleinkinderen en inmiddels telt de familie niet minder dan dertig achterkleinkinderen.

Nieuw-Zeeland

Arie Schoutens was tot aan zijn pensionering eigen baas, hij had een loonbedrijf in de landbouw, waarvoor Caroline ook de nodige hand- en spandiensten verrichtte. In 1982 kwam er een belangrijke verandering in hun leven, doordat zoon Jan en dochter Lenie besloten naar Nieuw-Zeeland te emigreren. Ook de kleinkinderen verhuisden mee.

,,Dat was een zware slag voor ons, maar gelukkig zijn we elkaar niet uit het oog verloren.’’ Zeg maar gerust integendeel, want de heer en mevrouw Schoutens zijn de voorbije jaren maar liefst zestien keer naar de andere kant van de wereld geweest.

Het geloof heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van de jubilerende echtelieden, die een goede band onderhouden met de pastoor van het dorp, Bertus van Schaik, die geregeld een praatje komt maken bij het echtpaar Schoutens. Vandaag wordt er in de Joannes de Doperkerk, paal tegenover hun huis, dan ook een mis gehouden, uit dankbaarheid voor hun lange en gelukkige huwelijksleven.