Dweilbandfestival in Dinteloord

DINTELOORD – Ter gelegenheid van haar eerste lustrum houdt T’oonladders Zat op zaterdag 31 oktober een dweilbandfestival in het Dorpshuis in Dinteloord.

De Dinteloordse dweilband werd vijf jaar geleden opgericht door Martie en Angela Geers. ,,Indertijd vroeg de Petrus- en Paulusschool mij of ik een dweilband wist die tijdens de kinderoptocht mee wilde lopen. Toen ik dat tegen Martie vertelde, kwam hij met het idee om zelf een dweilband te beginnen. Enthousiast sloten voornamelijk jonge muzikanten zich bij ons aan. Tijdens de kinderoptocht van 2011 liepen we mee als ‘Pepaband’. Al snel volgden andere optredens,’’ vertelt Angela Geers in een notendop het ontstaan van T’Oonladders Zat.

Tijdens het dweilbandfestival worden trouwens twee feestjes tegelijkertijd gevierd. Naast het vijfjarig bestaan van de organiserende dweilband is dat het 410-jarig bestaan van Dinteloord en Prinsenland. ,,We vieren het niet alleen, maar hebben andere bandjes uit de buurt uitgenodigd om samen muziek te komen maken. Ook brengen we enkele nummers ten gehore met het Gelegenheidskoor 410,’’ aldus Martie Geers. Te gast zijn o.a. de D’n Dweilberg uit Welberg, Effe d’r Neffe en ’t Wor Niks uit Steenbergen, en de Vogelmuzikanten uit Oud-Gastel.

Het mag voor zich spreken dat publiek van harte welkom is in het Dorpshuis aan de Westvoorstraat 3, waar het festival om 19.30 uur begint en tot half twee duurt. DJ ton Peeters van Metro Drive in Show neemt de verdere muzikale omlijsting voor z’n rekening.

De entree is gratis en er wordt ook voor hapjes gezorgd.