Diocesane penning voor Adrie Hommel en Piet van Schilt

STEENBERGEN – Zondag stond de startviering van de St. Annaparochie in het teken van dankbaarheid. Een bijzondere gebeurtenis na afloop van de viering sloot daar uitstekend op aan. Als dank voor hun jarenlange inzet voor de parochie kregen Adrie Hommel en Piet van Schilt de Diocesane penning overhandigd.

De Diocesane penning is een teken van waardering

Het is de eerste keer dat binnen de St. Annaparochie de diocesane penning werd uitgereikt. Tweemaal zelfs. De Diocesane penning is een teken van waardering en dankbaarheid voor parochianen die zich belangeloos, gedurende lange tijd, hebben ingezet voor hun kerk of geloof. Daarom was het dat pastoor Hans de Kort enige tijd geleden een verzoek bij bisschop Mgr. Liesen had ingediend voor Adrie en Piet. Beide mannen hebben zich jarenlang ingezet als vicevoorzitter en secretaris van het parochiebestuur en zijn ook in de jaren daarvoor actief geweest voor respectievelijk de HJ de Doperparochie en de Caritas. Hij sprak over beiden lovende woorden en dankte hen, én hun echtgenotes, voor al hun inzet. Bram Hommel, voorzitter van PKC, vertelde in een korte speech dat het vooral in de beginperiode van de St. Annaparochie erg lastig besturen was, dat er vervelende beslissingen genomen moesten worden. Maar dat zowel Adrie als Piet altijd in het algemeen belang gehandeld hadden, dat wordt zeer gewaardeerd.

Het was een grote verrassing, we zijn een beetje sprakeloos

Namens Adrie en zichzelf nam Piet het woord. “Sprakeloos zijn we ervan” zei hij. “Ik wist wel van het bestaan van de Diocesane penning, maar had nooit kunnen denken dat ik deze ooit zou krijgen. Tenminste, tot ik mijn familie en die van Adrie in de kerk zag zitten. Toen begon er iets te dagen.” lachte hij. Hij dankte pastoor de Kort, maar ook pastoor van Geel. En Adrie, omdat ze samen al die jaren overal heen zijn gegaan.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl